De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

vrijdag 26 september 2008

GODDELIJKE VERGELDING

Jesaja 35,4
Zeg tegen iedereen die radeloos is:
Houd moed, wees niet bang, hier is uw God.
Hij brengt de wraak mee, de Goddelijke vergelding, Hij komt u redden.

Moed houden, en niet bang zijn want hier is uw God, dit mogen we tegen iedereen zeggen. Hij brengt de wraak mee is misschien iets lastiger om te zeggen. Maar in werkelijkheid is Gods wraak Goddelijke correctie wat weer redding betekent.
Het woordje wraak dienen wij in een ander licht te lezen. Het heeft een andere betekenis als wat wij er aan geven. Goddelijke vergelding waarmee hier wraak wordt aangeduidt is de rechtvaardigheid die als correctie dient voor onze vergissingen. Zonde is in het Hebreeuws ; "een vergissing" of 'je doel missen'.
Wees niet radeloos en niet bang, kunnen wij met geruststellende liefde zeggen zonder weer angstig te hoeven zijn voor het woord; 'wraak' in zijn algemeenheid.
God zegt ook: "de wraak is aan mij" waarmee Hij bedoelt dat wij geen wraak mogen nemen maar dat Hij met Zijn Goddelijke vergelding het corrigeert.


Annie

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage