De Bijbel is een diepzinnig boek vol geheimen. Als je het woord op de juiste manier leest, niet het verhaal als belangrijkste maar haar boodschap, gaat het Woord zich openbaren. Wij lezen meestal niet wat er staat.

zondag 31 mei 2009

STROMEN VAN LEVEND WATER

Stromen levend water
Joh 7,37
Op de laatste dag, het hoogtepunt van het feest, stond Jezus daar en riep: ‘Heeft iemand dorst, laat hij dan naar Mij toe komen, en laat drinken wie in Mij gelooft! Zoals de Schrift zegt: Uit zijn binnenste zullen stromen levend water vloeien.’ Hiermee doelde Hij op de Geest die men zou ontvangen als men tot geloof in Hem kwam. Toen was de Geest er namelijk nog niet, omdat Jezus nog niet verheerlijkt was.

De Geest die je ontvangt als je gelooft in Hem, de Zoon, het geloof dat je Hem erkent als het ware en het enige wat in jou leeft is niet met woorden uit te leggen. Het is Gods Heerlijkheid die zich openbaart, de wateren die gaan stromen wat het licht en liefde symboliseert waar wij mee vervuld worden. Jezus bedoelde de Heilige Geest van de Vader die er in alle eeuwigheid voor ons geweest is, maar door ongeloof niet bij ons binnen kan stromen, dat leerde Jezus ons! Voor de naïeve denkers of zei die net als de wereld het beest nog achterna lopen is dit de grote misleiding. Juist deze zijn het die de waarheid een leugen noemen. Het is een oordeel wat ze over zichzelf afroepen en het niet bewust zijn. Het klopt dat als je Hem niet aanneemt, de Geest er nog niet is. Dat is toch nog steeds zo? Jezus leerde ons dat Gods Geest er altijd is geweest voor de hele schepping, Gods Geest zweefde bij de Schepping al over de wateren. Jezus kwam ons deze boodschap brengen, maar het is niet begrepen, toen niet en nu nog niet. Het Woord is bij God waarheid, maar wij mensen hebben de hoogmoed gehad Zijn Woord naar onze waarheid te vertalen. Gods Woord is van een andere wereld en vanuit die wereld moeten wij het proberen te begrijpen. Wat Jezus ons kwam leren, was het Woord vanuit die andere wereld, en door dat Woord te geloven ontvangen wij deze Heilige Levende Geest, je wordt 'levend', je staat op uit de 'dode', je eet het ware brood, er is vrede tussen mens en dier er zal geen dood meer zijn. Jezus gebruikte veel beeldspraak uit het O.T. Te denken dat er nog een andere Geest is als Gods Heilige Geest, is een oordeel van de duivel of ego wat je over je zelf afroept, er is maar èèn Geest, die ervan af het begin voor ons geweest. Het is een uitvinding van de kerken die het Woord nooit begrepen hebben. Het staat er allemaal zeer juist geschreven maar het is niet begrepen, ze hebben het met woorden van deze wereld ons proberen te leren. Als je Zijn Woord niet gelooft is er namelijk de Geest ook niet, heel logisch! Het is toch ook zeer logisch dat je na het geloof pas de levende Geest kunt ontvangen, dat staat er duidelijk. De Geest ontvang je niet alleen door in Hem te geloven, maar ook Zijn Heilige Naam dienen wij te verheerlijken, samen met het geloof in Zijn Woord. Zijn Heilige Naam erkennen als de jouwe is Zijn Naam verheerlijken.

Eigenlijk is het ook allemaal zeer verwarrend gemaakt, aangezien er maar èèn Levende Geest is, de Geest van God, de Heilige Geest, die alles bezielt de gehele Schepping, ook de mens die niet gelooft en daar zit nu juist de verwarring. De Heilige Geest is Gods Liefde waar alles van doordrenkt is. Wij allen die bezielt zijn van deze Geest kunnen hem laten doorstromen en uitbreiden, dat is waar het om gaat bij God. Wij allen zijn bezielt van deze Heilige, Levende, Liefdes Geest, maar wat doen we ermee en dat is de essentie van de Bijbel. Deze Geest die ons allen bezielt kunnen wij gebruiken om uit te breiden, te laten stromen als Levend water door voor onze naasten te leven en dan noemt God ons Levend en dragen wij vrucht. Gebruiken wij Gods Geest voor ons zelf voor onze eigenbelangen, dan behoren wij tot het dodenrijk of zijn we levend dood en dragen zo geen vrucht en dat heet dan de 'zonde'. Willen wij Jezus navolgen zullen wij ons Leven (getuige van Gods Levensgeest) dienen te geven voor onze naasten. Ons Leven ( Gods Heilige Geest ) geven voor onze naasten is Gods Liefde openbaren, dat was Jezus boodschap.

Wijsh. 1,5
Want de Heilige Geest die wijsheid leert is afkerig en wars van dom geredeneer en Hij trekt zich terug waar de ongerechtigheid nadert.

Jer. 17,13
Heer, bron van Israëls hoop, wie U verlaten, zullen te schande staan, wie van U weggaan, zullen in het stof worden geschreven, want ze hebben de Heer, de bron van Levend water, verlaten.

Door de Heer te verlaten worden wij afgesloten van Gods Levende Heilige Geest of van Zijn Bron van Levend water.

Jer. 2,13
Ze hebben Mij verlaten, de bron van Levend water, en ze hebben regenbakken gemaakt, die gebarsten zijn en die geen water kunnen houden.

Veel beeldspraak is uit het O.T overgenomen.

BROEDERS EN ZUSTERS

Galaten 5

Broeders en zusters,
laat u leiden door de Geest, dan bent u niet gericht op uw eigen begeerten. Wat wij uit onszelf najagen is in strijd met de Geest, en wat de Geest verlangt is in strijd met onszelf. Het een gaat in tegen het ander, dus u kunt niet doen wat u maar wilt. Maar wanneer u door de Geest geleid wordt, bent u niet onderworpen aan de wet.
Het is bekend wat onze eigen wil allemaal teweegbrengt: ontucht, zedeloosheid en losbandigheid, afgoderij en toverij, vijandschap, tweespalt, jaloezie en woede, gekonkel, geruzie en rivaliteit, afgunst, bras– en slemppartijen, en nog meer van dat soort dingen. Ik herhaal de waarschuwing die ik u al eerder gaf: wie zich aan deze dingen overgeven, zullen geen deel hebben aan het koninkrijk van God. Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft.
Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst.

Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst. Maar helaas denken veel mensen, dat zij de enige zijn die zich door de ware Geest laten leiden. Kijk naar gewone mensen die hun leven geven voor de ander, ze vallen nauwelijks op en roepen niet ik wordt geleid door de Heilige Geest. De mensen die dit roepen volgen gewoonlijk hun eigen geest. Wat zijn de vruchten van een leven geleid door de Heilige Geest? De aardse mens denkt al gauw, geen tegenslag en een goed leven. Maar anders om kan een mens gelukkiger en rijker zijn dan met aardse rijkdom. Wij kennen het begrip van rijkdom alleen op een wereldse manier, bij God heeft rijkdom een andere betekenis, zelfbeheersing, vrede, geloof, geduld etc. Wie Christus toe behoort daarvan is het ego, de bron van afgoderij aan het kruis geslagen. Het is de Christus in ons die dit alles overwint. Christus de Messias (de Heilig Naam van God) Zijn Zoon die in ieder mens en in de gehele schepping aanwezig is, ook in de moslim en indiaan, de enige die ons kan verlossen van al deze begeertes of ego, wanneer wij de bereidheid om tegen Hem te zeggen: "hier ben ik" en Hem erkennen als onze enige ware identiteit. De Zoon die in ieder mens is “ Hier en Nu en in Eeuwigheid” aanwezig is. De kwestie is: “laat je leiden door de Ware Heilige Geest. Mensen die denken dat voor bepaalde mensen de verlossing is weggelegd lijden aan hoogmoedige betweterij. Ook kunnen zij het OT. en NT. niet tot een èènheid maken.

vrijdag 29 mei 2009

ALS IEMAND DE WERELD LIEF HEEFT....

1Joh 2
Heb de wereld en wat in de wereld is niet lief. Als iemand de wereld liefheeft, is de liefde van de Vader niet in hem, want alles wat in de wereld is – zelfzuchtige begeerte, afgunstige inhaligheid, pronkzucht –, dat alles komt niet uit de Vader voort maar uit de wereld. De wereld met haar begeerte gaat voorbij, maar wie Gods wil doet blijft tot in eeuwigheid.

Bijbel citaat van deze dag; Heb de wereld en wat in de wereld is niet lief. Dit is zo treffend en overeenkomstig met wat ik altijd probeer te verwoorden, omdat het nooit in waarheid begrepen wordt, bewust of onbewust. De waarheid is als wij de wereld liefhebben, het de betekenis heeft van afgoderij of beelden achterna lopen.

Kol.3,5 “Laat dus wat aards in u is afsterven: ontucht, zedeloosheid, hartstocht, lage begeerten en ook hebzucht – hebzucht is afgoderij”.

En al vlug denken wij, daar doe ik niet aan mee, maar de lage begeerten hebben wij allemaal nog in ons, hebzucht is afgoderij en de een meer lief hebben als de ander valt onder eigenbelang of hebzucht en dat is ook afgoderij dus. Het ego laat ons geloven dat wij daar allemaal niet aan mee doen, maar de waarheid is anders. Daarom als wij naar ons binnenste keren of inkeer doen heeft dit een reinigende werking.
Het ego waar wij allemaal nog vanuit leven is hier debet aan. Het heeft de heerschappij op aarde. We zijn het ons niet bewust, allèèn kunnen wij niet aan zijn grip ontkomen. Deze wereld is zoals ook hier geschreven staat niet van God afkomstig, hoe moeilijk dat ook te begrijpen is voor ons mensen, want allen denken dat God deze wereld heeft geschapen. Johannes gaat hier zelfs nog een stapje verder; “Als iemand de wereld lief heeft, is de liefde van de Vader niet in hem” want niets van de wereld komt uit de Vader. Wat uit de Vader komt is in het verborgene, in ons, of midden onder ons. Wij zoeken maar buiten ons Zelf, niemand die er stil bij staat om Gods wereld in zichzelf te zoeken, het ego heeft daar absoluut geen zin in, en laat je maar buiten jezelf zoeken. Die zegt: binnen in je zelf is niets te halen, het is niet interessant en nodig. Het ego houdt niet van de stilte, alleen van de wereld. Ook Jezus leerde ons te bidden vanuit de stilte.

Mt. 6,6
Maar als jullie bidden, trek je dan in je huis (hart) terug, sluit de deur en bid tot je Vader, die in het verborgene is. En jullie Vader, die in het verborgene ziet, zal je ervoor belonen.

Ps.46, 11” Wees stil en weet dat Ik God ben”

Als wij Jezus willen navolgen zullen we de Vader in de stilte moeten zoeken, want ook Jezus zocht Hem in gebed en in stilte. Veertig dagen woestijn is de betekenis van een leven in de stilte, naast het rond trekken en prediken. De getallen hebben in Bijbelse taal een andere betekenis, ook het begrip woestijn. We moeten er rekening mee houden dat de taal van de Bijbel anders is als onze taal. Het is de taal van God, Geestelijk of vanuit een andere wereld. Alles wat van de Vader komt dienen wij lief te hebben en dat is het onzichtbare, zie in alles en iedereen Christus, de Enig geboren Zoon, waar wij allen deel van uit maken. Jezus volgen is onvoorwaardelijk liefhebben. Jezus kwam ons leren dat wij allen, de gehele schepping, een en dezelfde Vader hebben, want het land Israël staat volgens het Joodse gedachtegoed voor de gehele schepping. Wij in het westen met ons rationele denken hebben Gods Woord verwesterd.
Jezus had onvoorwaardelijk lief, een voorbeeld daarvan is dat Hij zei:

Mt. 12, 47
"Wie is mijn moeder en wie zijn mijn broers?’ ] Hij maakte een gebaar naar zijn leerlingen en zei: ‘Zij zijn mijn moeder en mijn broers. Want ieder die de wil van mijn Vader. in de hemel doet, is mijn broer en zuster en moeder"

De liefde die je voor je moeder, kind, broer of zuster kent en hebt, diezelfde liefde dien je voor elk schepsel te hebben, anders is de Liefde niet onvoorwaardelijk. Dat bedoelde Jezus met deze uitspraak, die door velen onbegrepen is gebleven, het was een uiting van onvoorwaardelijk liefhebben. Heb je verdeelde liefde dan kun je spreken van eigenbelangen,(ego belang) wat weer dezelfde betekenis heeft als hebzucht en zoals je hebt kunnen lezen is hebzucht ook afgoderij. Wij uit ons zelf kunnen niet liefhebben, wij kunnen alleen ons hart open zetten om Zijn Liefde te ontvangen enlaten doorstromen, of uitbreiden. Dus als we het zo bekijken doen wij allen nog aan afgoderij. Maar.......zo dichtbij durven we er nog niet naar te kijken, het ego zorgt er wel voor dat we al veel eerder met onze vinger naar de ander wijzen of we zeggen; och dat is allemaal “new age” praat. Ook Ik ben me zeer bewust van deze verdeelde liefde, maar juist hier goed van doordrongen te zijn probeer ik er hard aan te werken, maar alleen lukt dit niet omdat het ego systeem hier overheerst.
Maar ik weet, dat de Heer mijn kracht en sterkte is en Hij mijn God is die mij vooruit gaat naar de èènwording met Hem. Meestal zijn we het ons niet bewust en denken dat het echt allemaal aan de ander ligt, maar dat is de grote schijnheiligheid en misleiding van het ego. De waarheid is dat wij alles bij ons zelf moeten zoeken, maar zoals ik al zei, zo dicht bij de waarheid durven de meeste van ons nog niet te komen, en blijven daarom liever de wereld liefhebben.

woensdag 27 mei 2009

DENK AAN U ZELF ALS LEVENDEN DIE UIT DE DOOD ZIJN OPGEWEKT

Rom. 6 13
Stel uzelf niet langer in dienst van de zonde
als een werktuig voor het onrecht,
maar stel uzelf in dienst van God.
Denk aan uzelf als levenden die uit de dood zijn opgewekt
en stel uzelf in dienst van God
als een werktuig voor de gerechtigheid.

Dit spreekt mij zeer aan, het denken alsof wij uit de dood zijn opgestaan. Dood zoals wij er betekenis aangegeven hebben, bestaat bij God niet omdat Hij ons als eeuwig geschapen heeft. Geloven in de Zoon, de Zoon in ons die wij zijn, Gods uiting van Zijn onuitsprekelijke Liefde voor Zijn Zoon door Zijn Heerlijkheid met Hem te delen. Maar het niet geloven dat de Zoon het eeuwige Leven is en, ( God schiep ons naar Zijn gelijkenis) zich in ons bevindt en onze ware identiteit is, is de oorzaak van de duisternis op deze wereld, die Gods wereld verborgen houdt. Dit geloof is het geloof wat Jezus bedoelt om het aan te nemen, de Zoon, het eeuwige dat leven in ons is. Nergens anders kan Hij zich bevinden. Het denken dat Hij zich buiten ons bevindt is verraad aan Hem. Jezus zei dat wij allen zonen van de Allerhoogste Zijn, allemaal deeltjes van de ene Christus, die weer èèn moeten worden. In het O.T spreekt God vaak over de verdeeldheid van zijn volk of het volk dat verstrooid is in verre en vreemde landen. Dat is de verstrooidheid of de verbrokkeling van Zijn uitbreiding als Zijn Zoon. Doordat we van de verboden appel aten, beeldspraak voor het oordelen wat we gingen doen, we gingen nl. van èèn, twee maken, goed en kwaad, en uit die twee werd de veelheid gevormd. God is God, en anders is er niets, een alles omvattende, onnoembare ontzagwekkende heerlijkheid. Kwaad hebben wij zelf bedacht door gaan te oordelen. Als wij Gods Zoon aannemen die getuigt van het eeuwige leven in ons, hebben wij het eeuwige leven ons weer herinnerd en zijn wij vanzelfsprekend weer een werktuig van God en in dienst van God. Het in dienst stellen van de zonde is heel eenvoudig, het niet aannemen van de Zoon dat Hij zich in ons bevindt is de zonde. De Zoon niet aannemen, is levend dood zijn.

Ps. 92, 10 En wie onrecht doen worden verstrooid.

Dt. 30, 3 Dan zal de Heer, uw God, in uw lot een keer brengen, Hij zal zich over u ontfermen en u, weer uit al die landen bijeenbrengen, na u eerst verstrooid te hebben, weer uit al de landen bijeen brengen. Uw God zal u weer terug halen enbij elkaar brengen, naar het land van Uw voorouders.

Daar wij allen geestelijk zijn dienen wij alle verhalen innerlijk op ons zelf te betrekken. Wie onrecht doen en, het lot keren; het heeft alles te maken met dat de èènwording weer bereikt moet worden, het herstel van Gods ene Zoon die nu verdeeld is. Paulus zegt het: Wij allen zijn een deel van Christus lichaam. Onze gedachte wereld is de oorzaak van deze verdeeldheid daarom is deze wereld niet de wereld van God het is de wereld van het ego denken. De Zoon van God kan nooit verdeeld zijn, door deze manier van denken, het oordelend denken is de verstrooidheid ontstaan. Onze manier van denken is niet het denken van God, wij dienen met God te denken, er is èèn Zoon, èèn Christus Geest, die in ons allen aanwezig is. Dat was de leer en de boodschap van Jezus, Hij zei ook dat velen het nog niet konden begrijpen. De Zoon is in ons, daar kunnen wij putten uit de bron van levend water om het eeuwige leven weer te ervaren. Wanneer we uit dit alles onze leringen getrokken hebben, zegt God zal Hij een keer in ons lot brengen. Mooi is dit toch allemaal! Al wat is geschied, lijkt uit Gods woord of het zo moest gebeuren, en dat lijkt mij ook zeer logisch, het is de enige manier om te ontwaken en om te weten dat alles alleen ontstaan is door het verkeerde denken, (het vlees of lichaam althans) daarom wordt er ook geschreven dat God ons geneest, en het zijn onze gedachten die genezen dienen te worden.

zondag 24 mei 2009

WE WETEN DAT DE ZOON VAN GOD GEKOMEN IS

Uit de eerste brief van Johannes 5, 20
We weten dat de Zoon van God gekomen is
en ons inzicht heeft gegeven om de Waarachtige te kennen.
En wij zijn in de Waarachtige,
omdat we in zijn Zoon Jezus Christus zijn.
Hij is de ware God, Hij is het eeuwige leven.

Duidelijker als hier bij Johannes kan het toch niet gezegd worden, dat wij allen èèn zijn met Christus, wij allen zijn Ene Zoon zijn. Wij weten dat Gods Zoon gekomen is, vanaf den beginne was Hij er, en vanaf den beginne zijn wij in Hem en met Hem bij de Vader. Omdat wij eeuwig Zijn, als Zijn Zoon naar Zijn gelijkenis geschapen. Hij is het eeuwige Leven en in deze Waarachtigheid zijn wij, allen tezamen, deze Ene Zoon.
De hele schepping is als beeldspraak het land Israël. In het ene zaadje was de hele schepping, het heden, verleden en eeuwigheid aanwezig, het zaadje was Gods Zoon.
Regelmatig schrijf ik dat wij niet in ons hoofd mogen zitten, of niet vanuit het hoofd dienen te handelen, het is de plaats waar God troont. Het begrip hoogmoedig is beslist hier de betekenis van, zoals nederig de betekenis heeft om vanuit het hart te leven. Ik kan me voostellen dat men niet goed begrijpt hoe je uit het hart moet leven, we zijn zo gehecht en verbonden met het ego dat we dit niet meer weten. Uit het hart leven is een leven vol overgave, je leven geven voor je naaste, je hoofd uitschakelen, geen beelden maken, zoals de keer hier voor beschreven. Het lijkt haast onmogelijk en toch zullen wij hier aan moeten werken om eeuwig te kunnen leven. We zijn eeuwig maar we zijn het ons niet bewust, we ervaren het eeuwige leven niet. In de meditatie kun je dit het beste oefenen hoe het is vanuit het hart er te Zijn. We denken dat ons verstand alles moet doen, dat is de hoogmoed van het ego. We zijn vergeten dat er in het hart een intelligentie aanwezig is, de wijsheid van God spreekt daar en Hij is het die vandaar uit ons in alles voor gaat. Het lijkt een sprookje, maar als je de Bijbel op een heerlijke ontspannen manier leest, en alles met elkaar verbind zie je het. Wij zijn in God en Zijn almacht en Zijn wijsheid kunnen wij zo door ons heen laten stromen. Maar dat laten we niet toe, het ego weet het beter dan God. Elke letter, elk woord zijn krachten van licht, onze schepping is enkel licht. Vanuit deze woorden van de Bijbel is de schepping ontstaan, onze schepping is daar een blauwdruk van. Het leven is ontstaan uit deze woorden. De Bijbel op zich is een wereld van het Woord, waaruit de schepping is ontstaan. In het Hebreeuws heeft: Ark, de betekenis van; "woord" en als je hierover nadenkt, geeft dit weer genoeg stof tot verder nadenken.
Het lichaam betekent in het Hebreeuws, vlees, wat weer verwant is aan: boodschap, en alle woorden die verwantschap hebben met elkaar vormen een mededeling, zij drukken iets uit. Het Woord kwam ons een boodschap brengen, de boodschap dat wij als Zoon allemaal het inzicht hebben om de Waarachtige te kennen. Jezus kende de Vader en kwam ons dit goede nieuws brengen, dat wij allen als zonen van de Vader dit inzicht hebben. Kijk hoe wij hier rond dwalen als verloren schapen, wie heeft nu dit inzicht? Wie weet nu dat Hij een Zoon van God is? Jezus zelf zei het ons. Staat er niet geschreven:

Ps. 82,6 Ieder van jullie is een Zoon van de Allerhoogste.

Zien we of ondervinden we dan niet aan den lijve dat we nog altijd in ballingschap verkeren? Wanneer zullen wij ontwaken? Wij zijn nog altijd een hardnekkig volk, dat niet wil zien en horen. Jezus kwam het ons vertellen, maar Zijn helder bronwater is in kapotte regenbakken terecht gekomen. Zo vast zitten we hier in de grip van de draak die zijn macht aan het beest gegeven heeft.

Apk. 13,2 De draak droeg zijn kracht en heerschappij aan het beest over. Vol bewondering ging de hele wereld achter het beest aan.

Toen ik dit las dacht ik, dit moet de symbolische betekenis zijn van het dier in ons. In het Joodse gedachtegoed gaat het om het ‘dier’ in ons en dat kunnen we trouwens ook verder in de Bijbel vinden. Loopt niet nog steeds de hele wereld het dier (ego) achterna. Alles gaat over ons innerlijk, de stier bij Mozes heeft ook de betekenis dat het dier in de mens de heerschappij had overgenomen toen Mozes lang weg bleef, en zo is het nog steeds. Wat is het een mengelmoes geworden, Gods Woord zoals wij het zijn gaan lezen. Je kunt overduidelijk lezen dat het dier, het ego in ons is wat geofferd dient te worden en niet de dieren hier op aarde. Het dier in ons en het dier hier op aarde heeft niets met elkaar gemeen. Het begrip ‘dier’ ‘ in ons is symbolische betekenis voor het lagere in ons. De dieren hier zijn van God, en het gebod; “Gij zult niet doden” geldt ook voor het dierenrijk. Om in leven te blijven hebben we ze niet nodig. We leven perslot van rekening niet om te eten, maar we eten om te leven.
God heeft zeven dingen die Hij verfoeit, èèn gruwel daarvan is:

Spr. 6, 17 Handen die onschuldig bloed vergieten.

De dieren die gegeten worden uit de schappen van de winkel, of van waar dan ook, daar is onschuldig bloed voor vergoten, de mens denkt daar totaal geen schuld aan te hebben, hieruit blijkt toch duidelijk hoe blind we nog zijn. Maar zegt het ego, blijf de Bijbel maar lekker lezen zoals de kerken het jullie geleerd hebben, slaap maar verder, want als je wakker wordt, is er angst voor God, want niemand durft naar binnen te kijken. Oh, wat zouden we toch niet allemaal moeten opgeven als we Hem daar zouden ontmoeten? We blijven liever in de roes, van het aardse genieten en denken dat dit God verheugd, in werkelijkheid geniet de afgod, het is een genieten van het ego. Genieten heeft bij God een andere betekenis als bij ons. Het aanbod van de wereld om te genieten is anders dan het aanbod wat God geeft om te genieten. Hoe kortzichtig zijn onze gedachten, kunnen we dan niet meer Zelf denken? Nee het ego denkt, God zegt:

Jesaja 55,8 Want jullie gedachten zijn niet Mijn gedachten.

Handelingen 28, 27
Volkomen terecht heeft de Heilige Geest bij monde van de profeet Jesaja tegen Uw voorouders gezegd. Ga naar dat volk en zeg: ‘Jullie zullen goed luisteren maar niets begrijpen, en jullie zullen goed kijken maar geen inzicht hebben. Want het hart van dit volk is afgestompt, hun oren zijn doof en hun ogen houden zij gesloten. Met hun ogen willen zij niets zien, met hun oren niets horen, met hun hart niets begrijpen. Want anders zouden ze tot inkeer komen en zou Ik hen genezen.

Denk niet dat inkeer enkel alleen te maken heeft met in Hem geloven, dat zijn alleen maar mooie woorden. Hem volgen door onvoorwaardelijke alles omvattend liefde, je leven willen geven voor al wat leeft.








Uit de eerste brief van Johannes 5, 20

We weten dat de Zoon van God gekomen is
en ons inzicht heeft gegeven om de Waarachtige te kennen.
En wij zijn in de Waarachtige,
omdat we in zijn Zoon Jezus Christus zijn.
Hij is de ware God, Hij is het eeuwige leven.


Duidelijker als hier bij Johannes kan het toch niet gezegd worden, dat wij allen een zijn met Christus, wij allen zijn Ene Zoon zijn. Wij weten dat Gods Zoon gekomen is, vanaf den beginne was Hij er, en vanaf den beginne zijn wij in Hem en met Hem in de Vader. Omdat wij eeuwig Zijn, als Zijn Zoon naar Zijn gelijkenis geschapen. Hij is het eeuwige Leven en in deze Waarachtigheid zijn wij, allen tezamen, Zijn Ene Zoon.
De hele schepping is als beeldspraak het land Israël. In het ene zaadje was de hele schepping, het heden, verleden en eeuwigheid aanwezig, het zaadje was Gods Zoon.

Regelmatig schrijf ik dat wij niet in ons hoofd mogen zitten, of niet vanuit het hoofd dienen te handelen, het is de plaats waar God troont. Het begrip hoogmoedig is beslist hier de betekenis van. Zoals nederig de betekenis heeft om vanuit het hart te leven. Ik kan me voostellen dat men niet goed begrijpt hoe je uit het hart moet leven, we zijn zo gehecht en verbonden met het ego dat we dit niet meer weten. Uit het hart leven is een leven vol overgave, je leven geven voor je naaste, je hoofd uitschakelen, geen beelden maken, zoals de keer hier voor beschreven. Het lijkt haast onmogelijk en toch zullen wij hier aan moeten werken om eeuwig te kunnen leven. We zijn eeuwig maar we zijn het ons niet bewust, we ervaren het eeuwige leven niet. In de meditatie kun je dit het beste oefenen hoe het is vanuit het hart er te Zijn. We denken dat ons verstand alles moet doen, dat is de hoogmoed van het ego. We zijn vergeten dat er in het hart een intelligentie aanwezig is, de wijsheid van God spreekt daar en Hij is het die vandaar uit ons in alles voor gaat. Het lijkt een sprookje, maar als je de Bijbel op een heerlijke ontspannen manier leest, en alles met elkaar verbind zie je het. Wij zijn in God en Zijn almacht en Zijn wijsheid kunnen wij zo door ons heen laten stromen. Maar dat laten we niet toe, het ego weet het beter dan God.
We mogen ons niet vast pinnen aan de verhalen alsof ze echt gebeurd zijn, elke letter, elk woord zijn krachten van licht, onze schepping is enkel licht. Vanuit deze woorden van de Bijbel is de schepping ontstaan, onze schepping is daar een blauwdruk van. Het leven is ontstaan uit deze woorden. De Bijbel is de schepping, haar verhalen leven nog steeds, de bijbel op zich is een wereld van het Woord, waaruit de schepping is ontstaan. In het Hebreeuws heeft Ark de betekenis van; “woord” en als je hierover nadenkt, geeft dit weer genoeg stof tot nadenken.
Het lichaam betekent in het Hebreeuws, vlees, wat weer verwant is aan, boodschap, en alle woorden die verwantschap hebben in het Hebreeuws hebben gezamenlijk een mededeling. Het Woord kwam ons een boodschap brengen, de boodschap dat wij als Zoon allemaal het inzicht hebben om de Waarachtige te kennen. Jezus kende de Vader en kwam ons de boodschap brengen dat wij als zonen van de Vader allemaal dit inzicht hebben, daar het in ons als kind van God is meegegeven, maar we zijn het vergeten. Gods Zoon heeft het inzicht in zich, de Waarachtige te kennen. Kijk hoe wij hier rond dwalen als verloren schapen, wie heeft nu dit inzicht? Wie weet nu dat Hij een Zoon van God is? Jezus zelf zei het ons. Staat er niet geschreven:

Ps. 82,6 Ieder van jullie is een Zoon van de Allerhoogste!.

Zien we of ondervinden we dan niet aan den lijve dat we nog altijd in ballingschap verkeren? Wanneer zullen wij ontwaken? Wij zijn nog altijd een hardnekkig volk, dat niet wil zien en horen. Jezus kwam het ons vertellen, maar Zijn helder bronwater is in kapotte regenbakken terecht gekomen. Zo vast zitten we hier in de grip van de draak die zijn macht aan het beest gegeven heeft.

Apk. 13,2 De draak droeg zijn kracht en heerschappij aan het beest over. Vol bewondering ging de hele wereld achter het beest aan.



Toen ik dit las dacht ik, dit moet de symbolische betekenis zijn van het dier in ons. In het Joodse gedachtegoed gaat het om het ‘dier’ in ons en dat kunnen we trouwens ook verder in de Bijbel vinden. Loopt niet nog steeds de hele wereld het dier (ego) achterna. Alles gaat over ons innerlijk, de stier bij Mozes heeft ook de betekenis dat het dier in de mens de heerschappij had overgenomen toen Mozes lang weg bleef, en zo is het nog steeds. Wat is het een mengelmoes geworden, Gods Woord zoals wij het zijn gaan lezen. Je kunt overduidelijk lezen dat het, het dier het ego in ons is wat geofferd dient te worden en niet de dieren hier op aarde. Het dier in ons en het dier hier op aarde heeft niets met elkaar gemeen. Het begrip ‘dier’ ‘ in ons is symbolische betekenis voor het lagere in ons. De dieren hier zijn van God, en het gebod; “Gij zult niet doden” geldt ook voor het dierenrijk. Om in leven te blijven hebben we ze niet nodig. We leven perslot van rekening niet om te eten, we eten om te leven, weer zo´n truc van het ego. God heeft zeven dingen die Hij verfoeit, èèn gruwel daarvan is:

Spr. 6, 17 Handen die onschuldig bloed vergieten.

De dieren die gegeten worden uit de schappen van de winkel, of waar vandaan dan ook, daar is onschuldig bloed voor vergoten, de mens denkt daar totaal geen schuld aan te hebben, hieruit blijkt toch duidelijk hoe blind we nog zijn. Maar zegt het ego, blijf de Bijbel maar lekker lezen zoals de kerken het jullie geleerd hebben, slaap maar verder, want als je wakker wordt, is er angst voor God, want niemand durft naar binnen te kijken. Oh, wat zouden we toch niet allemaal moeten opgeven als we Hem daar zouden ontmoeten? We blijven liever in de roes, van het aardse genieten en denken dat dit God verheugd, in werkelijkheid geniet de afgod, het is een genieten van het ego. Genieten heeft bij God een andere betekenis als bij ons. Het aanbod van de wereld om te genieten is anders dan het aanbod wat God geeft om te genieten. Het wereldse genieten is juist om je bij God weg te houden. De genieting die God je aanbiedt is een hemels genieten, wat geen overeenkomst heeft met het werledse genieten, zoals onder andere het genieten van dieren eten, en geloof me, er kleeft onschuldig bloed aan je handen.

Handelingen 28, 27
Volkomen terecht heeft de Heilige Geest bij monde van de profeet Jesaja tegen Uw voorouders gezegd. Ga naar dat volk en zeg: ‘Jullie zullen goed luisteren maar niets begrijpen, en jullie zullen goed kijken maar geen inzicht hebben. Want het hart van dit volk is afgestompt, hun oren zijn doof en hun ogen houden zij gesloten. Met hun ogen willen zij niets zien, met hun oren niets horen, met hun hart niets begrijpen. Want anders zouden ze tot inkeer komen en zou Ik hen genezen.

Denk niet dat inkeer enkel alleen te maken heeft met in Hem geloven, dat zijn alleen mooie woorden. Hem navolgen is, God willen ontmoeten, door onvoorwaardelijk lief te hebben, je leven willen geven voor alles wat God geschapen heeft.

vrijdag 22 mei 2009

MAAR ZOEKT U DE HEER UW GOD WEER EN GEEN BEELD DAN ZULT U HEM VINDEN

Dt. 4,23
Zorg er dan voor dat u het verbond met de heer, uw God, met u heeft gesloten, niet vergeet door tegen zijn gebod in iets af te beelden en een godenbeeld te maken. Want de Heer, uw God is een verterend vuur, hij duldt geen andere goden naast zich. Als u eenmaal in dat land geworteld bent en er kinderen en kleinkinderen hebt gekregen, en u gaat u misdragen door een godenbeeld te maken, een afbeelding van wat dan ook, en u tergt de Heer, uw God, door te doen wat slecht is in zijn ogen – Ik roep vandaag de hemel en aarde op als getuigen tegen u, dat u dan spoedig zult worden verdreven uit het land aan de overkant van de Jordaan, dat u in bezit zult nemen. Daar zal u dan geen lang leven beschoren zijn, in tegendeel, u zult worden weggevaagd. Daar zult u goden kunnen vereren, maaksels van mensen handen, van hout en van steen, die niet zien of horen, niet eten of ruiken. Maar zoekt u de Heer uw God weer, dan zult u Hem vinden, als u Hem tenminste zoekt met heel uw hart en heel uw ziel. Wanneer dit alles u is overkomen is en u geen uitweg meer ziet, dan zult u ten slotte terug keren tot de Heer uw God en luisteren naar Zijn woord.

Dit stukje van de Bijbel vind ik speciaal , ontroerend en getuigt van een liefdevolle God.
Hier staat zoals het is.
Speciaal vind ik ook hier in, de betekenis van het beelden vereren of van; een afbeelding maken van wat dan ook.
Tegen Zijn gebod iets af te beelden, deze zin, hoe die geschreven staat, geeft het gevoel dat het een andere betekenis heeft zoals wij die eraan gegeven hebben. Iets af te beelden is anders, dan beelden maken. Als we tegen dit gebod in gaan worden we verdreven "uit het land aan de overkant van de Jordaan", ook deze zin is merkwaardig, de opstelling van de woorden en de woorden zelf, ze hebben allemaal hun betekenis. Voor mij is het heel duidelijk dat de betekenis van beelden of afgoden vereren, het de beelden van de wereld zijn, ook de term “mammon” verwijst hier naar, het begrip mammon die voor de afgoden bedoelt wordt, duidt ook op deze wereld. Gij zult geen andere God aanbidden dan Mij alleen. Het gaat er om dat wij geen waarde hechten aan deze beelden, daar zij anders letterlijk aan ons gaan vast hechten, kleven of aanhangen zegt de Bijbel, wij moeten God aanhangen (hechten) staat er ook. Waarde hechten aan het beeld is je ermee verbinden, het hecht aan je vast. Het heeft bij God de betekenis dat we een verbond met de wereld sluiten en het Zijne verbreken door Hem te vergeten. Door alleen Hem lief te hebben kunnen wij weer een nieuw verbond sluiten. Hem alleen aanbidden is niet helemaal diep genoeg begrepen, het wordt dan ook letterlijk bedoeld. Geen waarde hechten aan de wereldbeelden, de wereld los laten, en loslaten heeft in het Hebreeuws de betekenis van vergeven, en we weten dat vergeven essentieel is, zonder vergeving geen eeuwig leven, zonder deze beelden los te laten geen eeuwig leven. God is de enige God, waarmee God bedoelt dat alles èèn is met Hem, er is alleen maar God, Hij is èèn, èèn met alles wat is, buiten Hem bestaat er helemaal niets.
Nu iets waardoor het inzicht dieper werd, van het beelden zien.
Was bezig in ons tuintje en op het plaatsje waar ons hondje lag begraven dacht ik aan het voorval van de middag ervoor. Ging naar mensen toe en daar kwam een hondje naar buiten gelopen, het was een Frans buldogje, mijn lievelingshond, ik ben daar helemaal verzot en verliefd op. Drie van zulke hondjes had ik achtereen gehad, de laatste ligt dus achter in ons tuintje. Ik smolt weer helemaal weg en werd daarbij helemaal emotioneel. Deze hondjes hebben voor mij de x factor, terwijl er ook mensen zijn die ze lelijk vinden. Nu heb ik een adoptie hondje, het leek op de foto een beetje op een buldogje, daarom had ik het gekozen, maar niets minder leek waar, het was het tegenover gestelde en daarom op dat moment een grote teleurstelling. Het was een heel klein tenger hondje, terwijl een buldogje fors en breed is. Als ik moest kiezen uit verschillende hondjes zou ik deze beslist nooit gekozen hebben. Nu inmiddels een jaar verder ben ik er weer helemaal gek mee. Zo bezig te zijn in de tuin schoot in eens de gedachte bij me binnen van:..... nou weet ik het, we houden echt alleen maar van de beelden!!!! Het zijn de beelden die we lief hebben, het zijn de beelden die we aanbidden en niet het wezenlijke waar het omgaat. Niet het wezen zelf houden we van, maar van het beeld van het wezen. Het wezenlijke waar het om gaat is God, het geen wat verborgen is achter of in het zichtbare, want God is alles en is in alles. Zo is het natuurlijk ook met alles in deze wereld, we houden niet van het wezenlijke wat er achter zit maar van het beeld, het beeld of lichaam wat niets betekent, het beeld wat niet kan zien, horen, eten, ruiken, nee, een lichaam of beeld kan niets, het is een hoopje stof we zijn daarom ook niet het lichaam maar het wezenlijke wat daarin is en daar gaan we aan voorbij. Van de ene mens, hond, of wat dan ook meer houden is alleen van het beeld houden en dan hebben we het beeld lief boven God, waar Hij zo voor waarschuwt en ons meedeeld wat ons te wachten staat wanneer wij het beeld meer lief hebben als het wezenlijke, het Leven, God! We worden verdreven uit het land aan de overkant van de Jordaan, daar naar waar we ons nu bevinden en waar we moeten sterven. Zo had ik het beelden zien nog niet eerder begrepen. We mogen inderdaad niet van beelden houden, het is eigenlijk heel logisch als je het zo bekijkt. Het is de waarheid, we houden van de beelden, en daarbij vergeten we God. Het is onwetendheid, we denken Hem lief te hebben maar toch niet op de eerste plaats, eerst hebben we het beeld lief. Dat is twee heren dienen en niet Hem alleen dienen boven alles. Daarom hebben we de Bijbel, daar staat het, als je hem leest vanuit geest in plaats vanuit het verstand. Wat we zien is duisternis waar de waarheid zich in of achter bevindt. God bevindt zich in de wolk in de Bijbel, is de wolk niet iets die duisternis schept? De taal van de Bijbel is heel bijzonder, daarom zo schitterend en waar! Weer een les om onvoorwaardelijk lief te hebben, geen beelden, maar alles zoals het is zonder voorkeur. God kent geen aanziens des persoons wat dezelfde betekenis heeft. In het Hebreeuws heeft het lichaam de betekenis van vlees, waar ook alles in de schepping onder wordt verstaan. Ook de beelden of waarnemingen van hout, steen en ijzer. Vlees heeft ook weer de betekenis van boodschap in zich, dus zo kun je nagaan dat het lichaam of alles wat zich uitdrukt voor ons een boodschap is, meer niet, we mogen het niet gaan waarderen of het een boven het ander beminnen. De bedoeling is dus de boodschap te verstaan. Zoals bij Mozes en de slang, de slang was het beeld, waar naar zij moesten kijken (waardoor zij gebeten waren, beeldspraak) hadden zij de boodschap begrepen dan waren zij genezen en bleven lang leven. (eeuwig) Ook Jezus zegt ons: als je kijkt naar wat voor je is, dan zal het zich openbaren. We kijken met ogen die niet zien.
We zien beelden, maar niet het wezenlijke.

Jes. 43, 8 Laat dit volk naar voren treden een blind volk, ook al heeft het ogen, doof, ook al heeft het oren.

Er zullen mensen zijn die denken dat het alleen bestemd is voor de personen in de Bijbel, dat is weer een trucje van het ego. Wij zijn dit volk, dit boek is voor ons geschreven.

Het wezenlijke, wat de werkelijkheid is, is God die in alles is, en alles is, dat zijn we vergeten, door beelden lief te hebben of te waarderen. Het beelden lief hebben is nu toch wel heel duidelijk voor mij geworden. Het beeld van dit kleine hondje werd me nu ook duidelijk. Ik dacht altijd; dit hondje heeft vast een bedoeling een boodschap!! Het was bij me gekomen met de boodschap, dat ik geen beelden lief mocht hebben. Het heeft allemaal te maken met het onvoorwaardelijk lief hebben. Stel je voor dat er geen beelden zouden zijn, wat zou er dan zijn? Alleen maar liefde denk ik. Nogmaals ter verduidelijking voor mezelf, hebben we voorkeuren in het lief hebben, dan hebben we beelden lief. Dat bedoelt God met, blind zijn.

Jes. 42 19 Is er iemand zo blind als mijn dienaar, zo doof als de bode die ik zend?
Het ziet veel, maar onthoudt niets, het heeft oren, maar het hoort niets.

De dienaar is het volk Israël, waar wij allen toe behoren, maar wat opstandig is geweest en daarom in ballingschap is als ‘straf’ maar straf is correctie we zijn hier om te herstellen.
God wordt een beetje ontmoedigt want zijn volk begrijpt nog steeds de boodschap van Zijn Woord niet.

Jes. 20,18
Op die dag zullen doven kunnen horen hoe uit een boek wordt voorgelezen, en blinden zullen met eigen ogen zien, bevrijd van duisternis en donkerheid.

Die dag heeft de betekenis van het moment dat wij zullen zien en horen, bevrijdt en verlost van de duisternis en het donker. Wordt er door mystici niet geschreven over deze wereld die is als een donkere nacht? Als de duisternis is opgelost zullen de beelden verdwijnen en het wezenlijke, Gods wereld is dan zichtbaar. Dit moment is dichtbij, het koninkrijk is zo nabij, wat wil zeggen: dat het bij ons is, in ons is, we zien het alleen niet. De kerken hebben ons geleerd dat nabij de toekomst is, nee, nabij is dat het onder ons is. Ook dit wordt niet altijd in zijn volheid begrepen, onder ons is; dat wij ons in Koninkrijk bevinden maar het niet beleven en niet zien, dat is wat God ons duidelijk wil maken door de beelden die wij niet lief moeten hebben!

Jes. 43,8 Laat het volk komen dat blind is en toch ogen heeft, en de doven, die toch horen hebben. Laat ze komen met getuigen, die hun gelijk bewijzen, laat anderen naar hen luisteren, om te kunnen zeggen: “Het is waar” Jullie zijn mijn dienstknecht, die Ik heb uitverkoren, u moet inzien en in mij geloven, u moet begrijpen dat Ik het ben.

Wat hier staat wekt echt verwondering en ontzag. Het volk is de dienaar, dat zijn wij allemaal! Wij moeten inzien en in Hem geloven, wij moeten begrijpen dat Hij het is en niet het beeld. God wil dat hier getuigen van naar voren komen! God drukt ons op het hart dat Hij het is en niet het beeld! Zo verkeerd is het begrepen, dat doet nu het verstand waar het ego in huist, dat troont op de plaats van God in het hoofd. God zegt dat het hoofd aan Hem is toe gewijd, daar moeten wij uit blijven en dat is niet voor niets, zodra wij daar mee gaan werken, werken wij met het ego. De meeste zullen protesteren, want het verstand heb je nu eenmaal nodig, dat is waar maar bij ons allemaal overheerst het, zo geraffineerd dat we het niet eens willen weten!

maandag 18 mei 2009

WERP JE NIET OP ALS RECHTER

Mt 7,1
Werp je niet op als rechter, opdat je niet onder het oordeel valt. Want onder het oordeel dat jullie vellen, zul je vallen, en met de maat waarmee jullie meten, zul je gemeten worden. Wat kijk je naar de splinter in het oog van een ander, terwijl je de balk in je eigen oog niet opmerkt?

Als we alleen de Bijbel regelmatig zouden gebruiken als hulp, zouden we voldoende positieve richtlijnen voor een gelukkig leven hebben. Wat is er veel rondom de Bijbel aan therapieën, onzin en moeilijke cursussen etc. ons aangeboden. Maar ja ook hier in schuilt weer een gevaar, aangezien de bedoeling van het Woord vaak niet begrepen wordt kan ze ook angst en onvrede zaaien. Ik denk als je, je hart helemaal openstelt voor God, je laat leiden door Hem, het wel zal lukken. Lees met je hart en laat andere meningen erbuiten. De Bijbel serieus lezen, overdenken en eerlijk proberen na te leven is de beste remedie. Omdat het Gods Woord is. Hier staat werkelijk alles waar door je denkgeest genezen kan worden. Het is het denken wat niet juist is, God zelf zegt het, Bij Jes.55,5Als we eerlijk zijn, zijn we altijd rechtertje aan het spelen, ook al willen we het niet of zijn we het ons niet bewust.
Al wat we oordelen is het een oordeel over ons zelf, omdat we allen èèn zijn, en alles terug keert naar de bron. Oh, waarom zien we toch die balk niet, hij is toch groot genoeg? Omdat we ons eigen hoofd niet zien, en dat is ook weer een groot geheim van God. We moeten ons daarom bewust zijn dat we altijd bij de ander ons spiegelbeeld zien. We zijn allen èèn, we lichten er net dat stukje uit wat ons afstoot of aantrekt, dat is onze eigen balk, plezierig of vervelend. Plezierig kan ook als een balk in het oog gaan werken. De maat is, boontje komt om zijn loontje. Dat is weer het oordeel wat we over ons zelf afroepen. Het is de Heilige Geest die alles voor ons tengoede keert als we ons zelf vergeven. Het oordelen dienen we te vergeven, nooit de ander maar ons zelf, als we de ander vergeven hebben we al geoordeeld, want we hadden een oordeel over hem. We mogen en kunnen niet oordelen. We weten niets, wij weten niet met welk doel iets gebeurt. Iedere dag neem ik me voor niet te oordelen, maar het lijkt of ik niet anders kan, altijd is er die oordelende gedachte, niet denken dus, het denken aan God overlaten. De verleiding en de misleiding is net zo dichtbij als God, altijd en altijd zouden we waakzaam moeten zijn. Denk niet dat ik het allemaal overwonnen heb, maar ik besef als ik dit schrijf het voor mij ook een goede therapie is, telkens word ik zelf ook weer met de neus op de feiten gedrukt, dat er eerst aanm ijn balk gewerkt moet worden. Vanmorgen stond ik op en dacht: niet gaan denken, doe maar een gebedje, en dat dacht ik vaker deze morgen, het werkte! Dan wordt er voor je gedacht, maar al snel komt het bemoeizieke ego naar boven, de enige die verantwoordelijk is voor het oordelen, dus weer een gebedje! Zo ga ik het vandaag proberen!


Joh 3,18
Over wie in hem gelooft wordt geen oordeel uitgesproken, maar wie niet in hem gelooft is al veroordeeld, omdat hij niet wilde geloven in de naam van Gods enige Zoon.

Wanneer wij geloven dat God èèn Zoon heeft, dat die Zoon vanaf het begin in ons was en wij in werkeijkheid die Zoon zijn, geloof ik zeker dat er geen oordeel meer bestaat.
Zijn Heilige Naam woont in onze tempel, God zelf is te groot, Zijn Heilige Naam wordt Zijn ènige Zoon genoemd.
Het geloof dat deze Zoon buiten ons is, is de reden waarom wij niet in het Koninkrijk van de Vader verblijven, we hebben ons van de Vader afgescheiden door te denken dat we niet Zijn Zoon zijn. We hebben geoordeeld. Wie zou ons toch ingefluisterd hebben dat wij schuldig en zondaars zijn in plaats van Zijn Zoon?.

zondag 17 mei 2009

HEER ONZE HEER HOE HEILIG IS UW NAAM

Psalm 8
HEER, onze Heer,
hoe machtig is uw Naam
overal op aarde.
Uw hemelhoge pracht wordt zelfs bezongen
door de mond van kind en van zuigeling.
Een hoge burcht trok U op
tegen uw tegenstanders,
de wraakzuchtige vijand sloeg U terug.
Als ik de hemelkoepel zie, door uw vingers gevormd,
als ik maan en sterren zie, door U daar aangebracht:
wat is de mens, dat U aan hem denkt,
en het mensenkind, dat U voor hem zorgt?
U hebt van de mens bijna een God gemaakt,
omkranst met glorie en pracht.
U laat hem heersen over het werk van uw handen,
alles hebt U aan zijn voeten gelegd,
kleinvee en grootvee, allemaal,
en ook de dieren in het wild,
vogels van de hemel en vissen van de zee,
alles wat de oceaan doorkruist.
HEER, onze Heer,
hoe machtig is uw naam
overal op aarde.

Het doet pijn wanneer je ziet wat de mens gedaan heeft met de macht die hij van God gekregen heeft, om over de wereld te mogen heersen. En dan nog denken mensen: als God bestond liet Hij dit niet toe. Het is onwetendheid en dat is de grootste 'zonde'. De mens kan er iets aan doen aan deze onwetendheid, maar heeft er blijkbaar geen zin in, zij leven in hun eigenbelangen, in duisternis. Wat U aan onze voeten gelegd hebt zien we niet meer, zo duister is het geworden. U hebt hem bijna tot een God gemaakt, hoe is het mogelijk, zou je denken. U hebt hem omkranst..... oh, wat zouden wij ons moeten schamen, we lopen rond met een krans van licht, waar blijft dit licht? We hoeven het alleen maar uit te breiden, door te geven, maar we houden het voor ons zelf in plaats om het weg te geven. Het licht is het Leven, en dit Leven zegt Jezus wil God dat we weggeven. Doch Uw machtige Naam is er altijd en eeuwig, nooit is het te laat Hem aan te roepen. Hoe heilig is deze Heilige Naam die alles herstelt en geneest.
Maak mij een goede dienaar Heer opdat ik Uw wil kan volbrengen, en deze wereld mede kan herstellen, zodat ik ook een hersteller van bressen kan zijn.

Jes. 58,12 Een hersteller van bressen zal men u noemen, herbouwer van straten.

Heer mijn God over het werk van Uw handen durf ik nauwelijks te heersen, maar met U voor mij uit is alles mogelijk. Kom Heer, kom mij snel tegemoet, want niets anders verlang ik dan deze wereld samen met Christus in mij weer tot èèn geheel te maken, wij allen zijn èèn lichaam en èèn geest..

Ef.4,3 Span u in om door de samenbindende kracht van de vrede de eenheid te bewaren die de Geest u geeft, èèn lichaam en èèn Geest.

Door de macht die U ons gegeven hebt zijn wij verantwoordelijk voor deze wereld, achter deze wereld ligt Uw wereld, daarom dienen wij ons te concentreren op het onzichtbare en de beelden van deze wereld moeten vernietigt worden, hun altaren moeten omver geworpen worden. Ook dit deed Jezus ons voor, het dieren offeren moest afgelopen zijn, het gedoe met deze afgoderij moest ophouden, op deze manier maken we een rovershol van onze tempel. Wij mogen heersen over al het vee, nou, kijk maar eens wat wij met zijn vee doen, eigenbelangen! Gelukkig is deze zonde een vergissing van ons, het zijn enkel onze gedachten die zondigen, en deze moeten voortdurend worden vernieuwd, het is de oude mens. De nieuwe mens die het beeld van God is, komt te voorschijn als we onze altaren afbreken, en alleen dankbaarheid offeren in plaats van dieren, of andere zgn. geschenken.


Ef. 4,21
Door Jezus wordt duidelijk dat u uw vroegere levenswandel moet opgeven en de oude mens, die te gronde gaat aan bedrieglijke begeerten, moet afleggen, dat uw geest en uw denken voortdurend vernieuwd moeten worden en dat u de nieuwe mens moet aantrekken, die naar Gods wil geschapen is in waarachtige rechtvaardigheid en heiligheid.

Het is noodzakelijk dat voordurend onze geest en vooral ons DENKEN vernieuwt wordt. Het zijn onze gedachten die deze wereld hebben 'opgebouwd', het is niet Gods wereld het is een wereld vol met altaren van afgoden. Kijk erachter, trek de sluier die er voor hangt weg en je ziet Gods heerlijkheid, alles wat verborgen is zal geopenbaard worden, als je maar KIJKT! of ontwaakt! Heer maak mij ziende, genees deze blinde ogen! In gedachten raak ik de zoom van Uw kleed aan.

zaterdag 16 mei 2009

VEEL HEBT U TOT STAND GEBRACHT

Psalm 40
Vurig zag ik uit naar de HEER;
Hij boog zich en hoorde mijn roepen.
Hij trok mij omhoog uit het rampzalige graf,
omhoog uit slijk en moeras;
Hij liet mij weer op rotsvaste grond staan,
gaf mijn stappen weer stevigheid.
Een nieuw lied gaf Hij mij in de mond,
een lofzang voor onze God.
Velen zien wat de HEER heeft gedaan,
en vertrouwen op Hem, vol ontzag.
Gelukkig de mens
die op de HEER vertrouwt,
zich niet inlaat met aanmatigende mensen,
niet met leugenaars of met hun bedrog.
Veel hebt U tot stand gebracht
voor ons, HEER mijn God:
in wonderwerken en plannen voor ons
kan niemand zich met U meten.
Al zou ik ervan willen getuigen en spreken,
het zijn er te veel om te tellen.
U wenst geen slachtoffers en geen geschenken;
om te luisteren hebt U mij oren gegeven,
brandoffers en zoenoffers vraagt U niet.
Daarom zeg ik: ‘Hier ben ik, ik sta klaar’;

Over mij staat in de boekrol geschreven. Over mij staat in de boekrol geschreven, ik schreef hier wel eens dat de Bijbel over ieder van ons persoonlijk spreekt.
Of het nu Mozes is of Judas, wij zijn het allemaal. Daarom kan ik zeggen dat ook dit op ons betrekking heeft op ieder van ons. Ons hele leven met ups en downs, met oorlog en vreugde. Het hele concept van God wat Hij bedacht heeft voor onze verlossing. Uit dit dodenrijk trok U mij omhoog, zodat ik weer in Uw Koninkrijk kan zijn. De hele dag wil ik zingen, ondanks er geen reden toe lijkt, maar omdat U mij uit het moeras omhoog trok, is de ‘ellende’ vreugde geworden. Als ik naar deze z.g.n ellende kijk en weet dat alleen U er bent, dat U in het verborgene achter de situaties en personen bent weet ik dat het vreugde is. Geen moeras is te diep voor U Heer, als wij ons overgeven. Vertrouwen op U is overgave, U alleen beminnen.
Veel hebt U voor ons tot stand gebracht Heer, we vergeten het zo vaak, en in plaats om er naar te kijken, kijken we er overheen.
Elke seconde van ons leven is een wonder.

Ps. 119,129 Uw richtlijnen alleen al zijn een wonder voor ons.

U wenst geen slachtoffers en geen geschenken. Hoe verkeerd is dit begrepen door Uw volk. (waar iedereen toe behoort) Het slachten van een dier is ten alle tijden een slachtoffer, het offert zich niet op voor God maar voor het ego. God heeft het niet nodig, alle dieren zijn van Hem, alleen het ego wil slachtoffers. Wanneer wij spreken over onvoorwaardelijk lief hebben, geldt dit niet alleen voor de mens.

Jes. 50 Had Ik honger, Ik zou het je niet zeggen, want van mij is de aarde met al wat ze draagt.
Eet ik soms het vlees van stieren?
Breng God een dankoffer en doe wat je de Allerhoogste belooft.

Dat dit verkeerd begrepen is, is zo triest, hieraan kun je zien hoe wij nog gevangen zitten, nog steeds in ballingschap zijn. U hebt mij oren gegeven die horen, althans ik bid er voor, maar dat U het dier in òns bedoelt dat geslacht moet worden in Uw Woord en niet het levende dier, dat heb ik toch wel verstaan. Van dit alles zou ik willen getuigen, ik zou het van de daken willen schreeuwen. Veel hebt U tot stand gebracht ja, daarom zijn wij al lang geleden verlost. Maar zie naar het ego, hoe hij het Koninkrijk voor ons verborgen houdt!

Dt. 30,3 Dan zal de Heer Uw God u in uw vroegere staat herstellen;
Hij zal zich over u ontfermen en u opnieuw bijeenbrengen.

Dit verbond wat wij met hem of de wereld gesloten hebben moet een ieder van ons samen met Christus vernieuwen. Ook dit heb ik verstaan in Uw Woord. Daarom zeg ik: ‘Hier' ben ik, ik sta klaar’
Deze boodschap was het die Jezus ons kwam brengen, hier gaf Hij zijn leven voor. Hij die ook mij gezonden heeft, dien Jezus hierin te volgen. Wij allen dienen ons leven te geven voor onze naasten, omdat Christus zich in onze naaste bevindt, nergens anders is Hij te vinden en zo aanbidden wij God alleen. Dat was Zijn boodschap, je leven geven voor je naaste om het Leven te behouden, en Hij deed de daad bij Zijn Woord!

Ps.118, 23
Dit is het werk van de HEER, een wonder in onze ogen.
Dit is de dag die de HEER heeft gemaakt,
laten wij juichen en ons verheugen.

donderdag 14 mei 2009

WIJ WETEN DAT WE UIT DE DOOD ZIJN OVERGEGAAN

Uit de eerste brief van Johannes 1Joh.3
Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven, omdat we elkaar liefhebben. Wie niet liefheeft blijft in de dood.

In het O.T. staat vaak geschreven: dan blijf je leven, een lang leven, je behoudt het leven. Voor mij was het altijd moeilijk te begrijpen wat het blijven leven nou toch eigenlijk was, want iedereen ging toch dood! Dat iemand hier onsterfelijk kon worden kon toch niet. Toch is het zo, want dood bestaat niet in werkelijkheid, alleen in onze gedachtes. Het ego heeft de macht dit ons te laten denken, m.a.w. de satan. In werkelijkheid bevinden wij ons allemaal in het eeuwige leven. Wij zijn geschapen naar Gods gelijkenis en God is eeuwig. Het gaat er om dat wij verlost worden van deze gedachtes waaraan wij gehecht zijn, het zijn gedachtes die niet van God zijn. De gedachtes dat wij eerst moeten 'sterven' om verlost te worden is een grote leugen van het ego of satan. Juist het omgekeerde is de waarheid, Hier en Nu kunnen wij het Eeuwige Leven binnengaan. Hier zijn wij in het Eeuwige Leven, als wij maar ontwaken. Dat is alles, dan zien wij dat we Eeuwig zijn, wij zien ons Thuis, ons Koninkrijk, maar het ego geeft zich zomaar niet gewonnen. Het blijft onverbiddelijk voor God staan en denkt dat hij de plaats van God verovert heeft. Onze overgave aan God, Hij die alles overwint en ons vooruit gaat in deze strijd en zich bevindt in Zijn Zoon die in ons aanwezig is, is de enige die ons hier van kan verlossen door het te vernietigen. Het is de strijd in het O.T die in vele verhalen beschreven wordt in de oorlogen tegen de vijand. Het is de symbolische betekenis van onze innerlijke strijd tegen onze innerlijke vijand het ego. God gaat altijd met ons mee, Hij gaat voor ons uit. De liefde,de onvoorwaardelijke liefde, geeft ons het Eeuwige Leven. Deze Liefde is de bron waarmee je verbonden bent met het Eeuwige Leven. Zodra je deze liefde niet hebt snijd je, je zelf los van "De Bron" en ben je als het ware 'dood' en zul je zeker ‘sterven’. Je put niet meer uit de bron van het Levende water, wat in werkelijkheid licht is. Je bent niet echt dood want dat kan absoluut niet, maar je bent niet met je bewustzijn in het Eeuwige Leven. Juist elkaar onvoorwaardelijk liefhebben geeft Eeuwig Leven. Maar het is goed om even stil te staan bij het begrip; “onvoorwaardelijk” of "onverdeeld" zoals Jezus het bij Mattheus zegt. Onvoorwaardelijk lief hebben, geeft de verlossing, onvoorwaardelijk is zonder ego, houden van alles en iedereen, zonder voorkeur of afkeur, zonder voorwaarde dus. Nogmaals het Eeuwige Leven hebben we allemaal, maar dit bewustzijn houden we tegen door onze voorkeuren of afkeuren, die het ego in stand houdt.
Zo liefhebben is ook in een staat van verzoenig zijn, het is een automatisch vergevingsproces wat gaat werken.


Mt.19 16 Toen kwam er iemand naar Hem toe die zei: ‘Meester, wat voor goeds moet ik doen om het eeuwig leven te krijgen?’ Maar Hij zei: ‘Waarom stelt u Mij die vraag over het goede? Eén is er goed. Als u het leven wilt binnengaan, houd u dan aan de geboden.’‘Welke,’ vroeg hij.Jezus zei daarop:‘Niet doden, geen echtbreuk plegen, niet stelen, niet vals getuigen, uw vader en uw moeder eren, en uw naaste beminnen als uzelf.’ De jongeman antwoordde Hem: ‘Aan dat alles heb ik mij gehouden. Wat ontbreekt mij nog?’ Jezus zei: ‘Als u ONVERDEELD goed wilt zijn, ga dan uw bezit verkopen en geef het aan de armen, en u zult een schat hebben in de hemel. Kom dan terug om Mij te volgen.

Dit stukje uit Mattheus geeft aan dat alleen de geboden onderhouden niet genoeg is. Het belangrijkste is het onvoorwaardelijk, liefhebben. De betekenis is een beetje moeilijk aan ons overgedragen, door onbegrip en de vele vertalingen en veranderingen die de Schrift onderging. Verkoop u innerlijke voorkeuren of afkeuren, met m.a.w. heb geen oordeel meer. Jezus zegt hier: als u "onverdeeld" goed wilt zijn, daar gaat het om onverdeeld is onvoorwaardelijk, allemaal gelijk als èèn. Het lijkt haast onmogelijk en toch is het nodig en haalbaar met de enige die dit voor ons kan doen, de Heilige Geest de Zoon in ons. Dat vraagt inderdaad dat je alles weggeeft of verkoopt, je hele zelf. Wanneer je helemaal leeg bent, alles verkocht hebt, ben je èèn met de Vader. Geef alles aan de armen, wil niet zeggen dat je,je bezittingen weg moet geven, geef je liefde weg, geef je zelf weg, geef je leven.
Maar de man tegen wie Jezus het zij begreep het niet, net zo als wij het helaas nog niet begrijpen. Wie van ons zou het kunnen begrijpen, zij die het begrijpen en er naar leven, ervaren het Eeuwige Leven...Hier en Nu ...

De Psalmen 119, 112
Ik heb mijn hart aan uw wetten verpand, ik zal ernaar leven voor altijd en eeuwig.

Wijsheid 5, 15
De rechtvaardigen echter Leven Eeuwig; zij vinden hun loon bij de Heer en de Allerhoogste zorgt voor hen.

Rechtvaardigheid heeft bij God een andere betekenis als bij ons.
Rechtvaardigheid is als je, je leven voor de ander kunt geven.
Een brood voor je kind stelen als het anders sterft van de honger is rechtvaardig, je geeft je leven voor de ander, je kind, bij God zijn wij allen Zijn kind.












maandag 11 mei 2009

WAT JULLIE ZULLEN VRAGEN IN MIJN NAAM

Joh 14,13
Maar wat jullie zullen vragen in mijn naam, zal Ik doen, zodat de Vader verheerlijkt wordt in de Zoon. Als jullie Mij iets zullen vragen in mijn naam, dan zal Ik het doen.

Ik citeer hier een stukje uit een boekje van Meester Eckhart over het bidden, las dit gisteravond, na jaren niets meer van hem gelezen te hebben;
"Met volmacht bidden - met volmacht werken".
Het krachtigste, machtigste gebed om alles, ja, bovenal het waardigste werk, te bereiken is het gebed dat voortkomt uit een leeg gemoed. Hoe leger het gemoed, des te krachtiger, waardiger inniger, prijzenswaardiger en volkomen het gebed en het werk. Een leeg gemoed vermag alles.
Een leeg gemoed is een gemoed dat nergens door belast of op een dwaalspoor gebracht wordt, dat nergens aan gebonden is, dat op geen enkele manier op eigen belang uit is, maar dat verzonken is in Gods liefste wil Zich juist van eigen belang heeft bevrijd. De mens kan nooit het minste geringste doen dat niet hieruit- een leeg gemoed- zijn kracht en kunnen put. Je moet zo krachtig bidden dat alle ledematen, alle krachten, ogen, oren, hart, mond, alle zintuigen – daarop gericht zijn. En je moet niet ophouden voordat je merkt dat je, je wilt verenigen met degen die je voor ogen staat en aanbidt, namelijk God.
Zo zou het moeten zijn ja, het minste wat we kunnen doen is ons hier in oefenen. In stil zijn en meditatie kunnen we dit bereiken.
Het bidden om materiële dingen is op zich geen bidden. Het gebed om een welzijn van geheel Gods volk is ook een gebed voor je eigen welzijn en van je naaste, doordat we allen èèn zijn. We kunnen wel hulp vragen voor personen en toestanden, maar ik heb ervaren dat een gebed om vrede in je hart een gebed is voor de vrede in de hele wereld. Er kan n.l. alleen maar vrede in de wereld zijn, als er vrede is in je eigen hart. Een hart vol haat en woede kan geen vrede zien, een hart vol liefde en vrede straalt dit uit en ziet alleen vrede en liefde. Wanneer wij bidden in Jezus Christus Naam om vrede in ons hart, is dit ook Gods wil doen en tevens een bevrijding van de eigenbelangen.



Het is onwetendheid, verborgen gehouden door het ego, als je onthecht bent, je juist alles toevalt. Je kunt rijk zijn door jezelf helemaal weg te geven. Het koninkrijk van God is niets anders dan een totaal weg geven van je zelf, het kan niet anders gevonden worden dan door eerst je zelf (ego) op te offeren, jezelf vergeten, Je eigenbelanges, het dierlijke in je of je lagere zelf. Je zelf weggeven om te ontvangen, het is een omgekeerde manier van denken. Ons denken moet ook omgekeerd worden, het is niet het denken van God. Hier in deze wereld is alles in tegenstelling tegenover Gods wereld.


Joh. 15-13
Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden.


Het boekje van Meester Eckhart; In STILTE geboren

zondag 10 mei 2009

TERUG KEER NAAR DE HEER

Terug keer naar de Heer.

Dt. 30 De heer uw God zal uw hart en dat van uw nakomelingen besnijden, zodat u Hem zult beminnen met heel uw hart en heel uw ziel en daardoor het leven zult bezitten. Dan zal de heer uw God al deze vervloekingen laten neerkomen op de vijanden en tegenstanders die u achtervolgd hebben. Maar u zult weer gehoor geven aan de heer en alle geboden volbrengen die ik u vandaag geef. De heer uw God zal u rijke voorspoed schenken in alles wat u onderneemt, in de vrucht van uw schoot, in de worp van uw vee en in de opbrengst van uw grond. Want de heer zal er weer vreugde in vinden om u gelukkig te maken, zoals Hij dat ook bij uw voorouders deed. Maar dan moet u aan de heer gehoorzamen en alle geboden en voorschriften onderhouden die in dit wetboek staan opgetekend; dan moet u met heel uw hart en heel uw ziel terugkeren tot de heer uw God.

Tot de Heer terug keren, dat kan door Hèm alleen te beminnen met heel ons hart en heel onze ziel. Als God ons hart besneden heeft, dat Hij besnijdt als wij ons overgeven aan Hem en als wij bidden; “O God schep in mij een zuiver hart, vernieuw mijn Geest, maak hem standvastig” Wij zouden bij wijze van spreken hier een voortdurend, terugkerend gebed van kunnen maken, dan zijn onze gedachten bij God en niet in de wereld, dat is toch wat God bedoelt als Hij tegen Jesaja zegt: Jullie gedachtes zij niet de mijne. Wanneer wij trachten met onze gedachtes enkel bij Hem te zijn zal het Koninkrijk voor ons spoedig zichtbaar zijn, het is zeer nabij, het is hier en Nu . Als het hart geheel besneden is zullen wij het eeuwige Leven bezitten zegt God. Het ego hart of het hart van steen moet los gesneden worden van het levende hart, het stenen hart heeft zicht vast gehecht om daar de ‘krachten’ te stelen voor zijn eigen belangen. Helaas is ook; “God allèèn beminnen” niet ten volle begrepen, zolang wij nog twee heren blijven dienen, wat wil zeggen, ook nog met het ego leven, beminnen wij de Heer niet alleen. Zolang wij de wereld nog belangrijk vinden en er waarde aan hechten is er geen eenheid. En zoals iedereen begrijpen zal, is het een onmogelijke taak voor het ego om de Heer lief te hebben. Het ego zal het dan ook niet accepteren met het gevolg dat het met zijn z.g. ‘logische’ verklaringen het allemaal onzin of zelfs leugens vindt.

Dt .30 De geboden die ik u vandaag geef, zijn niet te zwaar voor u en zij liggen niet buiten uw bereik. Ze zijn niet in de hemel en u hoeft niet te zeggen: “Wie zal naar de hemel gaan om ze voor ons te halen en ze ons te laten horen, zodat wij ze kunnen volbrengen?” Ze zijn niet overzee en u hoeft niet te zeggen: “Wie zal de zee oversteken om ze voor ons te halen en ze ons te laten horen, zodat wij ze kunnen volbrengen?” Nee, het woord is dicht bij u, in uw mond en in uw hart. U kunt het dus volbrengen.

Dit vers klinkt zo liefdevol, bemoedigend en troostend, dat je al helemaal gerust gesteld bent en uit dankbaarheid zo in Zijn armen zou willen vallen. Als we dachten dat het allemaal moeilijk zou zijn, zullen we bij het lezen van dit Woord al Zijn Liefde en kracht voelen. Hij vraagt alleen maar; Hem te aanbidden, Hem alleen, oh’ als we dit eens echt konden bevatten wat het wil zeggen; “Hem alleen lief te hebben” Hem alleen beminnen met heel ons hart en heel onze ziel. Ik denk dat we het een beetje te licht oppakken wat het zeggen wil Hem alleen aanbidden. God schreeuwt het als het ware van de daken in de eerste delen van Deuteronomium. Het Woord is zo dichtbij, het Woord is zo iets Heiligs, het is Gods Heilige Naam, het is Zijn Aanwezigheid, het is als Zijn rechterarm. God spreekt niet alleen tegen Zijn volk in de Bijbel, het volk in de Bijbel zijn wij, daar spreekt Hij tegen, voor ieder persoonlijk is Zijn Woord.

Dt 30 15 Ik houd u vandaag leven en geluk voor, maar ook dood en ongeluk.

Ik houd u vandaag, dit “vandaag” is ook heden ten dage voor ons geldig, het geldt voor de tijd hier in deze wereld, elk moment kunnen wij kiezen wat God ons voor houdt. Wij kunnen kiezen tussen (eeuwig)leven en geluk en tussen dood en ongeluk. Dood en ongeluk klinkt misschien heel beangstigend, maar in feite leven we allemaal nog met de dood en ongeluk, het is niet om bang voor te zijn het is de ballingschap waar het ego ons in houdt, niets zal het nalaten om ons met angst te vervullen. Maar zoals God hierboven zegt,: Het Woord is dicht bij u, in uw mond en in uw hart, dan vallen toch alle lasten van je af, het Woord is Zijn Heilige Naam het is Zijn Aanwezigheid.

Durven wij te kijken naar wat ons angstig of verdrietig maakt, zoals Mozes het zei,om naar de slang te kijken zullen we iets heel anders zien, we zien het wezenlijke wat er achter schuilt, het is als een boodschap, het drukt iets uit. Daarom moeten wij ons concentreren op het onzichtbare, en accepteren wat ons ‘overkomt’ door acceptatie, kijken of vergeven het heeft allemaal dezelfde betekenis, keert het altijd ten goede verdriet wordt blijdschap. Hier in deze wereld kun je kiezen voor Zijn Koninkrijk of voor een leven in een vreemd land, deze wereld is het vreemde land, want het is niet ons thuis. De opzet van de Bijbel is dat wij, Gods volk, terugkeren naar God of de vlucht uit Egypte. (vlucht uit het ego) De Naam Abraham betekent; “keer om, terug naar God” Dit alles kwam Jezus ons vertellen, het was Zijn Leer. Hij wist dat de Heerlijkheid van Zijn Heilige Naam die Hij voor de mens had geschapen hier aanwezig was maar zij wisten het niet.

Sir. 42,16 De zon ziet lichtend op alles neer en het werk van de Heer is vol van Zijn Heerlijkheid.

Uit immense Liefde voor Zijn Vader, die in elke Zoon van God aanwezig is was het voor Hem geen offer meer Zijn leven te geven om het te behouden, voor ons allemaal. Zo als het ook voor ons geen offer of strijd hoeft te zijn deze wereld of te wel het ego te overwinnen.

Dt. 20,4 De Heer u God, gaat met u mee, Hij is het die de strijd voor u voert, Hij schenkt u de overwinning.

Heb Hem alleen lief en volg Christus.

Joh. 4,34 Maar Jezus zei: Mijn voedsel is; de wil doen van Hem die mij gezonden heeft en Zijn werk voltooien
Moge het ook ons voedsel zijn Heer.

vrijdag 8 mei 2009

GOD HEEFT ONS EEUWIG LEVEN GESCHONKEN

Eerste brief Johannes 5,11 God heeft ons eeuwig leven geschonken en dat leven is in zijn Zoon.

Wat een heerlijke belofte, het is de waarheid maar helaas verkeerd begrepen. De religies hebben er een verhaal van gemaakt naar eigen goeddunken, de duisternis het verstand heeft het niet verstaan. Grotendeels uit angst, hebzucht en macht zijn deze ideeën ontstaan. De Zoon wordt bedoelt als de uitbreiding van Gods Liefde, God heeft zich Zelf gegeven en dat zit in ieder van ons, het is een geestelijk wezen wat God schiep als Zijn Zoon, Zijn Zelf of Zijn uitbreiding. Het is de Zoon die uit God geboren is die in ieder van ons aanwezig is, verborgen of gevangen wordt gehouden door de zoon uit het vlees geboren. We zijn allen èèn Geestelijk lichaam, ieder is een deeltje van dit Christus lichaam zegt ook Paulus. Allen tezamen als èèn Zoon. Ook Paulus wist het.

Rom. 12,5 Zo vormen wij allen tezamen een lichaam in Christus.

1Kol.3,15 Laat in uw hart de vrede van Christus heersen, want daartoe bent u geroepen als de leden van één lichaam. Wees ook dankbaar.


Dat wij allen èèn geest zijn kun je ook in het O.T. lezen.

Recht. 20,1 `Als èèn man kwam de gehele gemeenschap samen bij de Heer`

Nu. 14,15 Wanneer u nu dit volk als èèn man doodt.

Dit begrip, èèn man heeft degelijk de betekenis van èèn geheel. De zoon uit het vlees, het is de tegenstelling van de Zoon uit God geboren, symbolische de vijand. Ook bij Jes. 49 Als aanhef staat er; "De dienaar van de Heer" en Jes 49,3 U bent mijn dienstkenecht, Israel, door u toon ik mijn heerlijkheid. Het verstand die dit niet begrijpen kan heeft er vast een andere interpretatie voor. Zoals met het hele Woord is gebeurt, maar het is de mens niet kwalijk te nemen, omdat het Woord van een andere orde is, het is niet van hier het is vanuit God. En zoals ik al heb proberen uit te leggen, het ego zit in deze wereld nou eenmaal op de troon van God. Kortom de Zoon van God is de Christus in ons, en de andere zoon is het lichaam of het ego. Het lichaam kan nooit van God zijn, want het is vergankelijk. Al wat vergankelijk is heeft Hij niet geschapen. Het gaat om de Geest, de Zoon uit God geboren, maar op Zijn plaats, in het hoofd zit het ego, de zoon uit het zaad van de man geschapen. De plaats van Zijn Heilige Naam is in ons hart, het is Zijn uitbreiding, Zijn Heilige Naam, Zijn Rechter arm of Zijn Zoon, allemaal Bijbelse termen met dezelfde betekenis.

Spr.4,23 Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven.

Jezus deed het ons allemaal voor tot in het extreme toe. Zijn lichaam of tempel werd afgebroken, om in Hem de Christus te laten opstaan daar voor is hij gestorven, dit deed Hij ons voor. Deze navolging is het die wij dienen te ondergaan om vrij te zijn. Je leven geven is niets anders dan niet voor jezelf te leven maar voor Christus die in ieder van ons aanwezig is. Deze Zoon erkennen die in ons woont, Hem Zijn plaats terug geven, dus niet denken dat de zoon uit het vlees geboren of het lichaam van God afkomstig is. Het lichaam betekent niets, het gaat om Gods Zoon die wij in werkelijkheid zijn, een geestelijk wezen en geen lichaam, het lichaam is de tempel die afgebroken moet worden, het is een tempel van de wereld zoals al onze kerken. Het zijn hulp middelen totdat wij zijn ontwaakt. Gods "Zelf" is de Levensgeest die de Christus Geest genoemd wordt of Zoon, zonder Levensgeest zou er geen schepping zijn. Als Jezus zelf zegt: Er staat geschreven zijt gij niet allen zonen van de allerhoogste, blijven de meeste mensen toch hardnekkig geloven dat zij zondaars zijn, het ene geloven ze wel en het andere niet, in de Bijbel zelf wordt al verdeling en verstrooiing gezaaid. Het ene vertikken ze om aan te nemen daar anders het andere niet meer klopt, en het ego laat kiezen wat het beste is voor zijn belangen, het eigenbelang, de leugen. Hoe komt dat toch, dat is niet zo moeilijk, het is een bewijs hoe geraffineerd het ego of satan te werk gaat om zijn positie te behouden. Wij hebben totaal niet het minste in de gaten hoe hij te werk gaat, maar dat is ook de kracht van de wereld waarin wij leven, door ons te concentreren op het zichtbare in plaats van op het onzichtbare. Het is de sluier die de waarheid verduistert, daarom kan hij haast onzichtbaar en onopgemerkt zijn gang gaan, het enige wat zichtbaar wordt van zijn werk is de ellende, ziekte en de dood. Dood vooral omdat alleen het Eeuwige Leven bestaat, hij heeft de macht ons te laten denken dat we ´sterven`. Het grootste geheim is dat alles per slot van rekening weer zo door God is geregeld dat alles ten goede keert, door acceptatie! Door de acceptatie beleven wij dan dat de z.g. wanhoop ons geluk wordt. Wij zijn een hardnekkig volk zegt God, dat is ook zo, hoeveel mensen kunnen hun tegenslag, hun verdriet of leven accepteren? Zijn er niet erg veel mensen ontevreden over hun leven? Door het beter te weten dan God en te zeggen, dit heeft God zo niet gewild, geen acceptatie dus, sterven ze zonder het doel bereikt te hebben. Ons doel is Jezus in Zijn levenshouding te volgen niet alleen geloven wat Hij zei maar doen wat Hij deed, instaat zijn je leven te verliezen voor de ander, of de liefde van de Vader te openbaren, dat is het zelfde.

Joh. 15,13 De grootste liefde die iemand zijn vrienden kan betonen bestaat hierin dat hij zijn leven voor hen wil geven.

1 Joh.3,16Wat liefde is hebben wij geleerd van Christus: Hij heeft zijn leven voor ons gegeven. Dus zijn ook wij verplicht ons leven te geven aan onze broeders.




Ook dit is navolging. De Vader gaf zichzelf in Zijn Zoon dus wij als Zijn Zoon geschapen naar Zijn gelijkenis kunnen niet anders dan ons Zelf geven, maar het ego steekt hier een stokje voor want die zorgt dat wij niet ons Zelf geven maar dat wij geven om te krijgen.(eigenbelang) Velen zullen nu protesteren aangezien zij echt niet geven om te krijgen, maar het gaat verder, hier in deze wereld is het bijna altijd om iets terug te krijgen, onvoorwaardeklijke liefde is moeilijk op te brengen, van het ene kind houd je meer als van de ander, van je man houd je meer als van een vreemde man, ja allicht hoor ik zeggen. Maar dat betekent wel onvoorwaardelijke liefde maar met Hem lukt dat wel. Wij kennen in deze wereld alleen de liefde die in ons belang is. Dus hier moeten we de Zoon uit God geboren voor aanspreken, met het ego waarmee wij meestal leven, (niets mis mee zou Paulus zeggen, want anders wisten wij niet wat de 'zonde' was), lukt het niet.

GEDENK DE HEER- REACTIE EN ANTWOORD

Reactie lezer
ja ik heb het helemaal gelezen ,heel mooi ,maar daar zeg je toch zelf dat je in Zijn voetsporen moet wandelen ,dat is toch aannemen van de waarheid doen zoals Hij deed en Hij is toch de eerste opgestane ,van mozes mochten er maar 2 het beloofde land in Jozua en kaleb de rest durfde niet ze zagen reuzen en durfde het beloofde land niet in te nemen zelfs mozes mocht er niet in .daar is nu Jezus voor gekomen ,Hij is ons voorbeeld ,Hij is de enige die het oude testament heeft volbracht tot in de dood en is opgestaan ,wie in Hem geloofd gaat niet verloren ,maar die in Mij niet geloofd maakt God tot een leugenaar want Jezus sprak de woorden van God .Hij is het levende Woord dat uit de hemel is neer gedaald .Hij Is DE WEG DE WAARHEID EN HET LEVEN.en daarom heeft God Hem verhoogd Hij is Heer want Hij was God de Christus Jezus die het voor ons heeft volbracht zodat iedereen het beloofde land in kan groetjes wie Hem erkent erkent de Vader dag zus ik hou van je .

Antwoord.
In zijn voetsporen treden is Hem volgen in hoe hij leefde. Er staat nog veel meer als dit alleen en dat moet je met elkaar in verband brengen. Zijn voetsporen volgen is;
b.v Luc. 12,13 Leven is meer dan voedsel, lichaam en kleding.
Mt.6,28 Wat maken jullie je zorgen over kleding? Kijk naar de lelies, kijk hoe ze groeien in het veld, ze werken niet en weven niet.
Dat doen wij toch niet echt? Jezus zegt je moet je leven geven om het te behouden, dat wil zeggen je totaal jezelf weggeven, als het ware jezelf vergeten. We leven voor de ander en we sterven voor de ander zoals Jezus. Totaal zonder eigen belang of ego. In zijn voetsporen leven, is Christus in ons op laten staan zoals Jezus het voordeed in Zijn opstanding, ook dat moet in ons geschieden. De Christus in ons wil zeggen dat Hij leeft en niet het ego of de zoon uit de man geboren, het lichaam. Het ego gaat weg bij de dood is een grote misleiding van de satan,(ego) zo kan hij lekker verder door werken terwijl wij nog aan het slapen zijn. Jezus was totaal egoloos en dat is in Zijn voetsporen treden, jezelf weggeven, jezelf vergeten, er zijn alleen voor Hem. Lees de regeltjes niet apart het is een geheel, elke regel heeft betrekking op het geheel. Jezus leefde als een egoloos persoon, vol liefde voor zijn naaste, genas zieken en blinden maar op een manier zo als ik het beschreven heb, zo moeten wij leven althans dat is in Zijn voetsporen treden, geheel belangeloos. Jezus maakte zich niet druk om kleding en eten Hij was er totaal voor God en de mens. Leven zoals Hij is als het ware belangrijkerdan geloven in Hem, alleen geloven in Hem is weer een kreet van het ego, nee, leef zoals Hij, dat is navolging! Prijs de Heer, dank de Heer, Loof de Heer samen met Hem. Hij deed alles voor, de opstanding, het totaal belangeloos leven, de kruisiging van het lichaam, dit moet ook bij ons allemaal geschieden. Niet zo letterlijk maar het moet gebeuren willen wij verlost worden. En dat is niet moeilijk, indien wij ons Zelf kunnen geven, (belangeloos leven) geven wij in waarheid God weg of wij breiden Zijn liefde uit wat onze taak hier op aarde is. Ook jezus zei het "mijn voedsel is het licht van de Vader openbaren" licht is liefde. Wij zouden ons meer moeten verdiepen in hoe Hij leefde, dat is de navolging die bedoelt wordt. Hij stierf voor ons, volkomen waar, maar als we zeggen Hij stierf voor ons als straf omdat wij zondaars zijn is dat een leugen van de religies. Wij zijn zoals God ons geschapen heeft naar Zijn gelijkenis, het is de leugen van de satan dat wij zondaars zijn. Wij dienen uit belangeloze liefde voor elkaar te leven en te sterven, in navolging van Jezus. Dan komt de ware vreugde van de hemel in ons hart, het genieten van de wereld is niet het genieten wat God bedoelt. Het aardse genieten heeft totaal geen overeenkomst met het genieten wat God bedoelt.
Lees eens wat boeken die wat dieper gaan, b.v. van; Thomas a Kempis "Over de navolging van Christus" je blijft anders zo steken, het inzicht blijft te beperkt. Geloof in hoe Hij leefde en in Zijn relatie met de Vader daar gaat het om. Wat je nu allemaal leert is echt niet allemaal de waarheid maar praatjes van veel bang gemaakte mensen bij elkaar. Als Jezus zegt geloof in mij, dan geloof je in je Zelf de Christus die in jou is, deze Christus de verlossende kracht, Zijn rechter arm, die er altijd geweest is. Jezus kwam om ons dat leren en Hij deed het helemaal voor, maar wij leren alleen maar de praatjes van de religies, Jezus heeft niets met religies. De waarheid de weg en het leven zit in jou, dat kwam hij je leren. Maak je hoofd leeg denk met je hart althans daar denkt en leeft Zijn Heilige Naam ( De Heer ) voor jou, leef zoals Hij, dat voorbeeld dienen wij te volgen.
Groetjes en Gods zegen.

Thomas a Kempis kopieerde de Bijbel zeker vier keer, waarvan één exemplaar in vijf delen bewaard is gebleven in Darmstadt Zelf schreef hij talrijke werken, bijna alle in het Latijn. Hij kende de Bijbel door en door, en zijn werken staan vol met Bijbelcitaten,vooral uit het Nieuwe Testament. Zijn werken zijn alle devotioneel van karakter en omvatten traktaten, meditaties, brieven en preken.
Zijn bekendste en nog altijd beroemde werk is echter Over de navolging van Christus, (De Imitatione Christi), de verzamelnaam voor vier traktaten, waarvan het oudste dateert uit 1424. Het werk werd in 1471-1472te Augsburg gedrukt en honderden keren herdrukt; het was na de Bijbel het meest verbreide boek van de late Middeleeuwen.
Vergelijkbare werken, en doortrokken van dezelfde geest, zijn zijn uitgebreide meditatie over het leven en de zegeningen van de Verlosser, en een andere over de Incarnatie. Beide werken handelen over de verering van Christus.

donderdag 7 mei 2009

GEDENK DE HEER

Dt. 8 Gedenk de Heer
Alle geboden die ik u heden voorhoud, moet u nauwgezet volbrengen. Dan zult u leven, talrijk worden en bezit gaan nemen van het land dat de heer uw vaderen onder ede beloofd heeft. Blijf
denken aan heel die tocht van veertig jaar die de heer uw God u in de woestijn heeft laten maken. Hij heeft u toen vernederd en op de proef gesteld om uw gezindheid te leren kennen: Hij wilde zien of u zijn geboden zou onderhouden of niet. Hij heeft u vernederd en u honger laten lijden, maar u ook het manna te eten gegeven dat u noch uw vaderen ooit hadden gezien. Hij wilde u daardoor laten beseffen dat de mens niet leeft van brood alleen, maar van alles wat uit de mond van de heer komt. De kleren aan uw lichaam zijn niet versleten en uw voeten zijn niet gezwollen, al die veertig jaar. Besef dat de heer uw God u heeft opgevoed zoals een man zijn eigen zoon opvoedt, en dat u de geboden van de heer uw God moet onderhouden door zijn wegen te gaan en Hem te vrezen. Voorwaar, de heer uw God brengt u in een heerlijk land, een land met beken vol water, met bronnen en stromen die op de bergen en in de dalen ontspringen, een land met tarwe, gerst, wijnstokken, vijgen en granaatappels, een land met vette olijven en honing, een land waar u niet zuinig hoeft te zijn met brood en waar het u aan niets ontbreekt, een land waar ijzer zit in het gesteente en waar men koper delft uit de bergen. Maar als u daar volop te eten hebt, prijs dan de heer uw God om het heerlijke land dat Hij u schonk. Zorg dat u de heer uw God niet vergeet, en zijn geboden, voorschriften en bepalingen, die ik u vandaag opleg, niet vergeet na te leven. En wanneer u volop gegeten hebt, mooie huizen hebt gebouwd, veel runderen en schapen krijgt, uw zilver en goud zich ophoopt, zodat al uw bezittingen toenemen, laat dan uw hart niet hoogmoedig worden, zodat u de heer uw God vergeet, die u uit Egypte, dat slavenhuis, heeft geleid, die u door die grote en verschrikkelijke woestijn heeft gevoerd, vol giftige slangen en schorpioenen, door dat dorstige land zonder water, die uit de keiharde rots water voor u liet ontspringen, en u in de woestijn het manna te eten gaf, dat uw vaderen nooit hadden gezien. Hij heeft u vernederd en op de proef gesteld, om u ten slotte wel te doen. En mocht de gedachte bij u opkomen: “Met mijn eigen kracht en met mijn sterke hand heb ik deze rijkdom verworven”, bedenk dan dat het de heer uw God is die u kracht geeft om rijkdom te verwerven, omdat Hij zich tot op de dag van vandaag aan het verbond houdt, dat Hij uw vaderen onder ede heeft beloofd. En als u de heer uw God vergeet, achter andere goden aanloopt, hen vereert en u voor hen neerbuigt, dan verzeker ik u heden dat u zult omkomen. Zoals de heer de volken voor u heeft doen omkomen, zo zult ook u omkomen, omdat u niet naar de heer uw God hebt geluisterd.

Dt. 8 Het is wel een erg lange Bijbelspot vandaag, maar ik kan er helaas niets tussen uit halen, daar het anders de schitterende boodschap te kort zou doen. Het is alsof een liefdevolle en zorgzame Vader die weet wat zijn kinderen te wachten staat als ze Hem vergeten, en Hèm niet alleen aanbidden. Hem alleen aanbidden, en niet de afgoden van de wereld achterna lopen, dan heb je twee heren lief zegt Jezus. Hij heeft ons honger laten lijden, een verlangen zo groot naar Zijn Aanwezigheid, onze kleren zullen nooit verslijten en voeten zullen nooit gezwollen raken, omdat Hij al die tijd voor ons zorgt en ons draagt. Het heerlijke land waar Mozes ons naar toe zal leiden, daar is Mozes onze innerlijke Messias, Mozes die de Christuskracht in zich draagt. Zoals een Vader zijn Zoon opvoedt zo zal de Heer het ook doen. Jezus leerde ons dit allemaal, ook hier is de Heer onze Vader. Nauwgezet moet u de geboden volbrengen, de wet volbrengen heeft niets met voorschriften te maken maar alles met de tien geboden, deze zijn alleen afkomstig van God de voorschriften zijn van Mozes, De tien geboden omvatten de gehele schrift, ook Jezus wist dit natuurlijk. Voorschriften zijn bepalingen om je aan te houden om te overleven in het kamp. De tien geboden omvatten de gehele Schrift om je in het Koninkrijk te kunnen vestigen. Jezus wist dit alles en kwam om onze ogen te openen, wij zullen Hem dienen en Hem na volgen zoals Hij de Vader lief had en Zijn Liefde openbaarde.

Mt. 5, 18
Want ik verzeker jullie; eer hemel en aarde vergaan, zal er niet èèn punt of komma van de wet voor het allemaal gebeurd zal zijn. in het Koninkrijk afgaan.

Jezus bedoelt hier het gehele O.T Hij kende het Woord. Het Woord is een wonder, uit haar is de Schepping tot stand gekomen, het Woord is ook de Naam van de Heer. Als er een punt of komma uit zou ontbreken was zou er geen orde of harmonie zijn en geen voltooiing in de Schepping. Blijf de tocht herdenken van veertig jaar. Veertig jaar heeft niets van doen met het optellen als zodanig maar het heeft te maken met een meten van de tijd. Veertig is bijna eindeloos. Exodus stelt ook nog steeds onze levenstocht in de woestijn voor. Hij heeft ons vernederd, ons onze plaats gewezen, wij moeten niet op Zijn troon gaan zitten in het hoofd, maar ons neder laten dalen naar het hart, waar God met ons denkt en voor ons denkt. In het hoofd zitten doet het ego, of in de Bijbel ook wel symbolisch het ‘dier' genoemd, niets slechts van het dier wordt bedoelt in tegendeel, maar het dier leeft enkel om te overleven en dat is wat bij ons moet worden vernietigd of geofferd, het 'ik' moet geofferd worden, vandaar de dieren die geofferd moeten worden ook weer zo’n verkeerd begrepen begrip, om dieren te doden. Het Woord is van een andere orde, het is niet van deze wereld en kan daarom met het verstand niet begrepen worden het heeft gewoon het vermogen er niet voor. Het is een innerlijk weten, het Woord bevind zich in het hart. (de ark in de tempel ) Hoogmoed vind plaats als wij zelf denken dat vanuit het hoofd geschiedt. Als wij God zijn vergeten zullen wij al snel denken dat wij alles zèlf verdient en gemaakt hebben. God zegt: Als u de Heer u God vergeet door andere goden achterna te lopen en het verbond daardoor schendt met Mij en u dus een verbond met de wereld (afgoden) sluit, zul je zeker omkomen, en dat is de boodschap waar God voor wil waarschuwen, je zult omkomen en dat doe je alleen als je naar het ‘dodenrijk’ (onze wereld) gestuurd wordt daar is de plaats waar de mens ´sterft´ je zult je niet in dit Koninkrijk kunnen vestigen, waar je dus geen lang of eeuwig leven zult hebben. In dit Koninkrijk ontspringen de bronnen van stromend levend water. Het eeuwige leven of het Koninkrijk kun je ook weer verspelen zoals je hier leest, dat is ook het geval bij Saul, dat wil zeggen dat wij allemaal het Koninkrijk aan het terug veroveren zijn. ( in onze gedachten) We zijn er al, het is er altijd al geweest. We zagen het niet, de tocht door de woestijn is ook het proces waarin wij ontwaken en onze ogen geopend gaan worden.

Mt. 6,23 Maar als je oog slecht is, zal heel je lichaam duister zijn. Als nu binnenin je het licht duisternis is, hoe erg zal dan de duisternis zijn! Niemand kan twee heren dienen. Want hij zal de een verfoeien en van de ander houden, of zich hechten aan de eerste en de ander verachten.

Onze geest is nog niet standvastig genoeg, daardoor kan rahab, satan of het ego nog de baas zijn. Wat zijn we bang gemaakt, satan is niets meer en niets minder dan het begrip voor de zoon uit het vlees of het ‘dier in ons of gewoon het ego, een energie die uit balans is. In het Hebreeuws heeft lichaam de overeenkomst met vlees en daar valt dan alles onder, sterren, natuur, etc. Het heeft ook de overeenkomst met boodschap, dat is mooi want alles wat we waarnemen drukt iets uit het heeft een boodschap, zoals Jezus zegt, kijk wat voor je is en het zal zich openbaren of zoals de slang door er naar te kijken zal je genezen en (eeuwig) leven. Dit herhaal ik steeds maar weer. Het Woord is dan ook zo ontzagwekkend wonderlijk. Ons vestigen in het Koninkrijk wil zeggen dat we er blijvend willen gaan wonen en dat kan als we zijn geboden maar onderhouden en dat wil alleen zeggen; Hem alleen beminnen aan Hem alleentoegewijd zijn, de wereld loslaten, maak je niet druk over de dag van morgen, elke dag heeft genoeg aan zichzelf.

Luc. 12,13 Leven is meer dan voedsel, lichaam en kleding.

Mt.6,28 Wat maken jullie je zorgen over kleding? Kijk naar de lelies, kijk hoe ze groeien in het veld, ze werken niet en weven niet.

Alle verhalen drukken de verlossing uit. Verlossing, het Woord zegt het al, los komen van gehechtheid aan het ego en de wereld. Het is ook Jezus blijde boodschap; Gedenk alleen de Heer, eer Hem, Hij die Mij gezonden heeft.

Mt. 4,10 Daarop zei Jezus tegen hem: Ga weg satan! Want er staat geschreven: “Aanbid de Heer uw God, vereer Hem alleen”.

Misschien is dit een gebed wat zou kunnen helpen het ego te overwinnen. Dt. Is heel bijzonder en Jezus kende natuurlijk ook Gods boodschap in Zijn Woord of verhalen en Zijn wetten om lang (eeuwig) te leven, Hij openbaarde heel Gods Woord door Zijn leven. Het is dan ook niet zo belangrijk Hem aan te nemen, maar wel om in Zijn voetsporen te treden, Hem helemaal te volgen zoals Hij leefde, Hij deed het ons voor. Zoals Hij leefde zullen wij ook dienen te leven, tot het verliezen van ons leven, want wie zijn leven verliest zal het behouden, het heeft te maken met het overwinnen van het ‘ik’ of ego. Ook de overgave van Jezus aan de Vader daar zullen wij Hem in moeten navolgen, Zijn opstanding, Christus in ons oplaten staan. Ook wij dienen ons te laten kruisigen, de zoon uit het vlees, sterven voor je sterft. Het wil gewoon allemaal zeggen, leef alleen met Hem, zonder ego. Je zelf vergeten en leven voor de ander, waar mee bedoelt wordt je helemaal openen voor de ander. De zieken en blinden genezen, enkel door hen als volmaakte Zonen van God te zien, zonder afkeur of voorkeur want dat is oordelen.

dinsdag 5 mei 2009

WIE MIJ GELOOFT

Joh.12 Jezus verklaarde met luide stem: ‘Wie in mij gelooft, gelooft niet in mij, maar in Hem die mij gezonden heeft, en wie mij ziet, ziet Hem die mij gezonden heeft.Ik ben het licht dat naar de wereld is gekomen, opdat iedereen die in mij gelooft niet meer in de duisternis is.Als iemand mijn woorden hoort maar ze niet bewaart, zal Ik niet over hem oordelen. Ik ben immers niet gekomen om over de wereld te oordelen, maar om de wereld te redden.Wie mij afwijst en mijn woorden niet aanneemt heeft al een rechter: alles wat Ik gezegd heb zal op de laatste dag over hem oordelen.Ik heb niet namens mezelf gesproken, maar de Vader die mij gezonden heeft, heeft me opgedragen wat Ik moest zeggen en hoe Ik moest spreken.Ik weet dat zijn opdracht eeuwig leven betekent. Alles wat Ik zeg, zeg Ik zoals de Vader het mij verteld heeft.’

Wie in Mij gelooft, gelooft niet in mij maar in de Vader. Wie Jezus gelooft, wat Hij ons vertelt en leert zal het eeuwige leven bekomen. Wat is het eeuwige Leven? Een ieder bezit het, alleen is het zoals het meeste van Jezus woorden en ook het O.T niet begrepen zijn en daardoor ons verkeerd geleerd. Wij zijn toch naar Gods beeld geschapen, eeuwig?
De dood of de wereld is wat wij moeten overwinnen, daar zijn wij voor hier. Dood is geen werkelijkheid, we leggen alleen ons oude kleed af om ons met een nieuw kleed te bekleden. De dood heeft een andere betekenis, wij kunnen ook sterven tijdens ons leven en dat is juist de bedoeling. het ik moet sterven, dan heeft men de 'dood' overwonnen.

Kol 3,7 Vroeger hebt u ook die weg gevolgd en zo geleefd, maar nu moet u alles wat slecht is opgeven: woede en drift, vloeken en schelden. Bedrieg elkaar niet, nu u de oude mens en zijn leefwijze afgelegd hebt en de nieuwe mens hebt aangetrokken, die steeds vernieuwd wordt naar het beeld van zijn schepper en zo tot inzicht komt. Dan is er geen sprake meer van Grieken of Joden, besnedenen of onbesnedenen, barbaren, Skythen, slaven of vrijen, maar dan is Christus alles in allen.

De gedragingen bepalen onze geestelijke kleding, de nieuwe kleding dienen wij aan te trekken, het mooiste zou zijn de mantel van vergeving zoals de Koningsmantel van Jozef. Zodra het ik gestorven(ego) is zal God ons een Koningsmantel aantrekken. Het is de betekenis van een Koning die doet wat God behaagt. Maar je kunt het Koningsschap ook weer verliezen zoals bij Saul, die het beter wist dan God en deed wat hij zelf dacht dat het beste was omdat hij niet op God kon wachten. (Samuel)

Sam 13,13 Samuël zei tegen Saul: ‘U bent dwaas geweest! Als u het bevel had opgevolgd dat de heer uw God u had gegeven, dan zou Hij nu uw koningschap over Israël voor altijd bevestigen.

Het is ook onze strijd om het Koninkrijk (eeuwig leven) waar wij in waarheid in leven hier te bevestegen maar het is zo dat wij net als Saul het verspeeld hebben, doordat wij het verbond met God geschonden hebben door onze eigen zin te doen en daardoor een verbond met de wereld gesloten hebben. Het Woord is zo mooi dat God in alle verhalen zijn verlossingsplan ons meedeelt. Jezus spreekt hierboven de woorden van Zijn Vader: "Ik weet dat Zijn opdracht het eeuwig leven is" hier is dan ook ALLES mee gezegd. Het eeuwige Leven terug bereiken is ons enige doel hier. Door vergeving, dat wij niet weten dat wij een Zoon zijn van de Allerhoogste, zullen wij het ons weer voor de Geest kunnen halen en het ons weer herinneren, we zullen dan niet meer leven zoals het ons zelf het beste uitkomt. Jezus leerde ons, dat Zijn Vader ook onze Vader is en wij alle macht hebben die de Vader zijn Zoon gegeven heeft. Als wij hiervan overtuigd zijn, zijn al onze zonden vergeven, dragen wij een Koningsjas in een Koninkrijk dat bevestigd is (eeuwig leven) wat hier en nu is, het is er altijd geweest.
Hier zouden wij vaker bij stil moeten staan dat de opdracht van de Zoon is, het eeuwig leven of het Koninkrijk hier te bevestigen. Hij moet het zich weer heel helder gaan herinneren en dat doet de Heilige Geest voor ons door overgave aan Hem en geloven in Zijn Woord.

Ik las: Als je de Bijbel bestudeert, neemt je kennis dag na dag toe.
Als je naar Gods Woord luistert, dan wordt alles eenvoudiger.
Je hoeft steeds minder te doen, totdat je op het punt komt dat alles vanzelf gaat.

TROOST VOOR JERUZALEM

Jes. 40, 3 Troost voor Jeruzalem.

Luister, iemand roept, bereid de Heer een weg in de woestijn, in het dorre land, een rechte baan voor onze God. Elk dal moet worden opgehoogd, en elke heuvel en berg moet worden afgegraven, oneffen plekken moeten vlak gemaakt worden en ruige gronden worden een vlakte. De heerlijkheid van de Heer zal zich openbaren, en alle mensen zullen haar zien want de mond van de Heer heeft gesproken.

Baan voor de Heer een weg door de woestijn, wat wil het anders zeggen dan dat je hart zuiver dient te zijn en je alles en iedereen vergeven zult, er is geen schuld. Een ieder is een kind van God, onschuldig geschapen naar het beeld van zijn Schepper. Schuld is ons aan gepraat door de religies en door elkaar te beschuldigen van onze eigen schuld gevoelens. Dat is wat wij doen, de vinger altijd naar de ander wijzen niet ik maar hij is de zondaar, aangezien hij niet gelooft, of al wat gebeurt is niet mijn schuld maar de ander. Dààr dienen wij de weg te effenen, in deze wildernis moet een rechte weg gebaand worden voor onze God. Het betrachten om een rein hart te bezitten kunnen we niet alleen, maar hiervoor is het bidden we mogen erom vragen.

Psalm 51,13 God schep in mij een rein hart, vernieuw mijn geest, maak hem standvastig.

De stem die roept, die aangerend komt van de berg wil ons wakker schudden, ze wil ons zeggen dat het te belangrijk is om nog langer te wachten. Er is haast geboden om wille van Zijn Heilige Naam. Het is Zijn Heilige Naam die de heerlijkheid van de Heer ons zal openbaren.

Ps. 33, 21 Ja om Hem is ons hart verheugd, op Zijn Heilige Naam stellen wij vertrouwen.

Ps.103, 1 Prijs de Heer, O mijn ziel Zijn Heilige Naam uit het diepst van je hart.

Zijn Naam prijzen zuivert je hart, het ego maakt plaats voor het Christus hart, waar omwille van Zijn Heilige Naam haast bij is geboden. Al onze naasten en heel de wereld hebben er baat bij, wij nemen ze mee naar de verlossing. Dat is de troost voor Jeruzalem, Nu kan Zijn Heilige Naam zijn als een herder die Zijn kudde bijeen brengt en koestert, zich openbaren. Jeruzalem is het geestelijke hart van ieder mens, zijn ware thuis waar de tempel gebouwd is voor Zijn Heilige Naam.

Jes. 40,11 Als een herder weidt de Heer zijn kudde; zijn arm brengt de lammeren bijeen, Hij koestert ze, en zorgzaam leidt Hij de ooien.

zondag 3 mei 2009

ZIJN WIJ SOMS OOK BLIND?

Joh 9,39
Daarop zei Jezus: ‘Een duidelijke scheiding ben Ik in deze wereld komen brengen: de niet zienden zullen zien, en de zienden zullen blind worden.’ Enkele farizeeën in de buurt hadden dit gehoord en vroegen: ‘Zijn wij soms ook blind?’ Jezus antwoordde: ‘Was u maar blind! Dan zou u zonder zonde zijn. Maar u beweert dat u ziet. En daarom zit u vast in uw zonde.



Heel interessant is het begrip blind zijn in de Bijbel, evenzo het begrip horen.
Horen is verstaan, begrijpen. Wie oren heeft die horen zei Jezus. Die hoort heeft het begrepen. Je kunt ook horen en het niet verstaan, of begrijpen. Zo is het ook met het zien. De niet zienden zullen zien. Wanneer wij van deze blindheid zijn genezen zullen wij het Koninkrijk kunnen zien, het onzichtbare achter onze waarnemingen. Wij denken dat we zien, maar in werkelijkheid zijn we dus blind, het Koninkrijk aanschouwen doe je met geestelijke ogen, dat is wat wij moeten leren en dat is ook wat Paulus bedoeld als hij zegt: “concentreer u op het onzichtbare” dan zullen de ogen de werkelijkheid gaan zien. Was u maar blind zegt Jezus tegen de Farizeeërs, dan zou u zonder zonden zijn. Zij zeggen dat ze zien, maar Jezus bedoeld het zien met de niet aardse ogen. Het is zeker zo, als je denkt dat je hier met je aardse ogen ziet, je nog vast zit in de zonde. Allemaal zitten wij nog vast aan het ego, of zijn nog verbonden met de wereld. Wie durft te zeggen dat deze wereld een illusie is? Degene die hier van overtuigd zijn, zijn verlost. De wereld die wij waarnemen is een duistere illusie. Ook Jezus wist het anders had Hij niet deze opmerking gemaakt, Hij wist als enige dat Hij een Zoon van God was, wij zijn het ook maar wij weten het niet en dat is de zonde, het wordt streng en angstvallig geheim gehouden door het ego of de satan. De religies hebben het Woord niet begrepen.

Psalm 82,6 Ooit heb Ik gezegd “u bent goden, zonen van de allerhoogste”
Psalm 8, 6 "U hebt van de mens bijna een God gemaakt, ons omkranst met pracht en Glorie"

Dat is wat wij in werkelijkheid zijn, een Zoon van God omkranst met pracht en glorie, maar wij zien het niet omdat we nog blind zijn. Door ons zelf te vergeven dat God deze wereld schiep die wij waarnemen, zullen onze ogen open gaan. De wereld die God schiep is achter deze wereld, nog onzichtbaar. Jezus zegt dat vergeving de sleutel is van de hemelpoort, niet het vergeven wat wij er gewoonlijk onder verstaan. Het is het vergeven dat een illusie de schepping van God is. Daarom zitten wij nog vast in de zonde.